10 obiceiuri care îți pot distruge relația

Home / Health / 10 obiceiuri care îți pot distruge relația
10 obiceiuri care îți pot distruge relația

Foarte mulți dintre noi intrăm cu stângul într-o relație sau ieșim în același mod. De multe ori, greșelile nu sunt intenționate, însă ajung să fie reale probleme care despart cuplurile. Sunt multe chestiuni care intervin în relațiile oamenilor, iar acestea pot fi evitate, dacă ținem cont de anumite aspecte care pot însemna mai mult decât ne imaginăm. Mulți dintre noi greșim față de partenerii noștri, însă este important să realizăm acest lucru înainte să fie prea târziu.

Sunt lucruri de care trebuie să ținem cont pentru o relație sănătoasă, iar majoritatea dintre noi greșim. Pentru a avea o armonie în cuplu, poate ar trebui să nu mai acționăm impulsiv și renunțăm la 10 obiceiuri care ne pot distruge relația.

1. Ești iresponsabil(ă) financiar

Banii au fost mereu o problemă, iar de multe ori, foarte mulți îndrăgostiți au ajuns la despărțire din cauza lor. Partenerii noștri vor alături persoane stabile, sigure pe ele, care nu aruncă banii în stânga și în dreapta. Dacă nu reușești să strângi banii pe care îi ai, mereu te împrumuți, ai datorii și niciodată nu ai o siguranță financiară, s-ar putea ca acest lucru să-ți afecteze relația, iar iubita sau iubitul să se gândească serios dacă vrea să-și petreacî tot restul vieții alături de tine.

2. Nu ai alte activități în afara relației

Multe persoane ajung să renunțe la prieteni, la activitățile pe care le aveau înainte să aibă o relație și să înceaptă să trăiască doar pentru partenerul lor. Acest lucru îl poate sufoca pe cel de lângă tine. Oamenii au nevoie de diversitate, iar cum el are prieteni la fel ar trebui să ai și tu. Până la urmă, nu poți ieși doar cu prietenii iubitului tău! Acest lucru dăunează relației tale. Plus de asta, începi să ai stări de anxietate și paranoia, pentru că nu poți controla absolut tot ce se întâmplă.

3. Ești dependent(ă) de relație, de partener

Dependența într-o relație este extrem de periculoasă pentru un cuplu. Fiecare individ are nevoie de timpul lui liber, de momentele lui, de trăirile lui. Fiecare are nevoie să trăiască separat, cel puțin câteva ore pe zi, de partener. Dacă centrul existenței tale este un singur om, atunci acest lucru este total greșit.

4. Te comporți de parcă ești singur

Deși ai o relație, te comporți de parcă nu ai pe nimeni în viața ta și lași impresia că ești singur și în căutarea fericirii. La un moment dat, acest lucru va afecta cuplul, iar partenerul s-ar putea să-ți îndeplinească dorința.

5. Ești nesigur(ă) pe tine și mult prea sensibil(ă)

Nesiguranța și sensibilitatea excesivă nu aduce nimic bun. Oamenii caută oameni puternici, care să-i ajute și pe ei în momentele grele, dar care să și facă față anumitor situații.

6. Nu mai ești afectuos/afectuoasă

Dragostea trebuie

7. Devii mult prea cicălitor/cicălitoare sau critici prea des

Încearcă să nu-ți stresezi partenerul sau partenera cu tot felul de probleme inexistente, sau cu lucruri mărunte pe care le poți rezolva și fără ajutor. De altfel, nu-i critica fiecare mișcare, pentru că el, partenerul, are nevoie de oameni care să-l susține, nu să- stea toată ziua pe capul lui.

8. Uiți să comunici

Comunicarea este foarte importantă într-o relație. Dacă uiți să împărtășești lucruri cu partenerul tău atunci relația, cu timpul, se deteriorează. Oamenii se apropie unii de alții prin comunicare.

9. Nu ești cinstit(ă)

Cinstea este cel mai frumos lucru, motiv pentru care ar fi cazul să nu existe interese ascunse în relația ta. În primul rând, fii cinstit(ă) cu tine, iar apoi cu el/ea. O relație baazată pe interes nu este sănătoasă pentru niciunul dintre parteneri.

10. Reacționezi după primul impuls și minți

Minți, își ieși ușor din sărite, însă poate ar trebui să te calmezi și să găsești metoda prin care poți să spui lucrurilor pe nume și fără scandal sau minciuna. O să urmeze zile … curcubeu!

FOTO: lifehack.org