4 exerciții care elimină instant durerile de spate

Home / Health / 4 exerciții care elimină instant durerile de spate
4 exerciții care elimină instant durerile de spate

Mulți oameni se confruntă cu dureri de spate și consideră că această durere este un lucru normal care vine odată cu vârsta. Ceea ce trebuie să știi este că acest lucru nu este ceva normal și că trebuie să iei măsuri imediat. Elli.ro îți dă câteva variante de exerciții pe care le poți încerca acasă și care te vor ajuta să scapi de insuportabila durere de spate! 

Exercițiul 1

Acest exercițiu vă ajută să eliminați acea tensiune suplimentară pe care o resimțiți la nivelul spatelui. Puneți un scaun în fața voastră și asigurați-vă că ajunge la înălțimea șoldului. Mâinile ar trebui să fie pe scaun, îndoite ușor. Apoi, aplecați-vă înainte, astfel încât capul să coboare între umeri și să fie cumva la nivelul lor. Spatele coboară și el. Ar trebui să rămână în această poziție timp de un minut.

Citește și:  CE SE ÎNTÂMPLĂ CÂND MĂNÂNCI FRUCTE PE STOMACUL GOL? RĂSPUNSUL O SĂ TE UIMEASCĂ!

Exercițiul 2

Acest exercițiu vă ajuta să vă întindeți mușchii șoldului și să îi detensionați. Tot ce trebuie să faceți un pas în față cu piciorul drept, în fandare. Asigurați-vă că genunchiul stă corect. Ar trebui să rămâneți în această poziție timp de 30 de secunde, iar apoi să vă întoarceți la poziția inițială. Ar trebui să repetați același lucru cu celălalt picior.

Exercițiul 3

Pentru a face acest exercițiu ar trebui să stați pe spate și să întindeți ambele picioare. Îndoaie genunchiul drept și apucă gamba piciorului cu mâinile. Trageți genunchii spre piept. Mențineți această poziție timp de 30 de secunde. Face același lucru cu celălalt picior.

Exercițiul 4

Dacă aveți dureri de spate, atunci acest exercitiu este perfect pentru voi! Întindeți-vă pe spate și îndoiți picioarele de la genunchi și puneți-le pe podea. Încrucișează picioarele și duceți-le în partea stângă. Partea superioară a corpului trebuie să fie întoarsă către partea dreaptă. Rămâneți în această poziție timp de 10 secunde, iar apoi schimbați părțile.