4 tipuri de masaj care vă scapă de toate bolile

Home / Health / 4 tipuri de masaj care vă scapă de toate bolile
4 tipuri de masaj care vă scapă de toate bolile

Cine nu își dorește o repriză de masaj, după care să se simtă absolut relaxat și liniștit? Dar știați că există mai multe tipuri de masaj, clasificate după modul lor de realizare? Ceea ce trebuie să știți de la bun început este faptul că masajul nu este benefic pentru oricine. Cei care au antecedente de boli vasculare nu ar trebui să facă nici un fel de masaj al mușchilor care sp presupună presarea lr puternică. Dar dacă nu te încadrezi la această categorie, atunci poți încerca liniștită fiecare din tipurile de masaj de mai jos. 

Citește și: Probleme cu mirosul neplăcut al transpirației? Uite ce remedii trebuie să încerci pentru a scăpa de el

Momentan, există diferite tipuri de masaj terapeutice, fiecare dintre ele fiind bazat pe o anumită teorie și utilizează tehnici specifice. Cele mai folosite metode de masaj sunt cele de mai jos:

Masajul de profunzime

Este un tip de masaj folosit pentru a atenua durerile cronice musculare, fiind aplicat printr-o presiune mai maer a mușchilor, mai mult decât masajul clasic suedez. De obicei, se concentrează pe zona cu probleme.

Masajul Esalen

Această metodă este folosită pentru a induce o stare de bine în tot organismul. Masajul Esalen se concetrează pe minte și organism ca un tot. Este o metodă hipnotică ce folosește mișcări lente și ritmice pentru a induce starea de relaxaer.

Metoda Feldenkrais

Ideea imaginii de sine este centrul teoriei și tehnicii acestei metode. Prin exercițiu și atingere, terapeutul ajută la eliminarea structurilor negative din mușchi, precum și a senzației și gândurilor asociate cu ele. Metoda se folosește de două căi: conștientizarea prin mișcare și integrarea funcțională. Conștientizarea prin mișcare implică un grup de subiecțiîn care participanții sunt orientați spre mișcări lente, secvențe calme concepute pentru a le înlocui vechile mișcări. Integrarea funcțională este o abordare individualizată care folosește atingerea mâinilor și mișcarea. Această metodă diferă de celelalte masaje prin faptul că nu încearcă să modifice structura corpului. De fapt, prin atingere, terapeutul încearcă să transmită o imagine de sine și un simț mai bun al mișcării.

Reflexoterapia

Reflexoterapia a apărut în China cu mii de ani în urmă. Reflexoterapeuții folosesc presiunea pe anumite zone ale talpei piciorului, mâinilor și urechilor, iar aceste zone corespund anumitor organe. Se deschid astfel canale de energie care acționează asupra organismului. Când se apasă anumite puncte, se poate simți o durere, iar în anumite cazuri, este nevoie să se prelungească presiunea. Reflexoterapeutul trebuie să vă informeze despre partea corpului corespunzătoare punctului durereos, astfel încât să puteți masa singuri acea zonă.

Comments are closed.