5 alimente care ne fac mai deștepți! Consumă-le ori de câte ori ai ocazia dacă vrei IQ peste medie!

Home / Diet and Fitness / 5 alimente care ne fac mai deștepți! Consumă-le ori de câte ori ai ocazia dacă vrei IQ peste medie!
5 alimente care ne fac mai deștepți! Consumă-le ori de câte ori ai ocazia dacă vrei IQ peste medie!

Consumul de alimente sănătoase este bun pentru noi, pentru că organismul primește toate vitaminele necesare pentru funcționarea optimă. Însă anumite tipuri de fructe sau legume, pe lângă nutrienții pe care îi aduc în organism, ne fac și deștepți.  Care sunt aceste super alimente, aflați în materialul de mai jos!

 Morcovi

Morcovii conțin vitamina A morcovii și vitamina B, care ajută la construcția și secreția de substanțe chimice cunoscute sub numele de neurotransmițători. Sistemul nervos depinde de neurotransmitatori în transmiterea mesajelor către creier, în special cele legate de starea de spirit, de foame și de somn.

Iaurtul

Iaurtul este bogat în vitamina B12, de asemenea, cunoscută sub numele de vitamina pentru memorie care este prezentă prezintă numai în produsele alimentare de origine animală. Această vitamină facilitează funcția de nervi. Această vitamină mai poate fi găsită  în brânză, somon, carne de vită și crustacee.

Citește și Cel mai bun remediu împotriva constipației

 Spanacul

Cel mai bun aliment pentru sănătatea creierului este spanacul. Acesta este bogat în antioxidanți și conține, de asemenea, multe vitamine și minerale.

Ceaiul verde

Ceaiul verde este nu este numai o mare sursă de antioxidanți, dar conține, de asemenea, cantități semnificative de cofeină, care este un substitut bun pentru cafea. Cofeina îmbunătățește funcția meditativă, care ajută la concentreze. Antioxidanți pot fi găsiți în cafea și ciocolată, dar ei nu sunt la fel de puternici ca cei din ceaiul verde.

Ouă

Este deja un lucru cât se poate de cunoscut că ouăle sunt bune pentru creierul nostru, mai ales albușul, care îmbunătățește memoria.