5 beneficii surprinzătoare ale sării de Himalaya

Home / Health / 5 beneficii surprinzătoare ale sării de Himalaya
5 beneficii surprinzătoare ale sării de Himalaya

Sarea de Himalaya este de departe cea mai pură sare disponibilă de pe pământ, deoarece nu are toxine și poluanți. Această sare este cunoscută popular sub numele „aur alb”. O unicitatea a sării de Himalaya este culoarea roz, care se datorează prezenței oxidului de fier. Se compune în principal din clorură de sodiu, dar conține, de asemenea, aproximativ 80 de oligoelemente, inclusiv sulfat, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, cupru, zinc, seleniu, iod și fluor. Din cauza conținutului său bogat în minerale, sarea de Himalaya oferă o gamă largă de utilizări terapeutice, uimitoare atât pentru trup, cât și pentru suflet.  

 

Ca și beneficii de sănătate, sarea de Himalaya :

Menține echilibrul fluidelor

Sarea roz de Himalaya conține mai mulți electroliți care reglează hidratarea în organism. Hidratarea adecvată este esențială pentru ca toate celulele organismului să funcționeze în mod eficient. Electroliții majori din această sare sunt sodiu, potasiu, calciu, magneziu și clorură. Toți aceștia sunt absorbiți rapid de către organism în comparație cu apa. În termeni simpli, acest lucru înseamnă o hidratare mai rapidă. Bea următoarea soluție de sare, dacă vrei să asiguri un echilibru adecvat de lichide în organism.

Se pun 2 grame de sare Himalaya într-un borcan de sticlă, de preferință, unul cu un capac.
Se adaugă apă filtrată, până când cristalele de sare sunt complet acoperite cu apă.
Lasă apa să stea peste noapte. Se adaugă 1 linguriță din această soluție într-un pahar de apă filtrată și se bea în fiecare dimineață.

Sarea neagră de Himalaya, ingredientul minune care te vindecă de orice!

Detoxifică organismul

Adăugă sare din Himalaya la apa de baie pentru o detoxifiere ca la carte. Sarcina electrică a sării, precum și diferitele sale minerale se transferă în apă. Așa că, atunci când faci o baie în această apă, ea ajută la  tragerea toxinelor din celulele sănătoase și din fluxul sanguin. Această sare curăță chiar și corpul energetic.

Curăță tubul digestiv

Sare de Himalaya, de asemenea, ajută în mod natural la curățarea  tractului digestiv. Aceasta acționează ca un laxativ și forțează sistemul digestiv să elibereze toxinele stocate sub formă de deșeuri. Acest lucru, la rândul său, ajută la menținerea sistemului gastro-intestinal liber de impurități. În plus, zeci de minerale în sare din Himalaya sunt bune pentru sistemul digestiv.

 Menține un echilibru sănătos pH

Este important să se mențină un echilibru sănătos al  pH-ului în organism. Acest lucru ajută la funcționarea corectă a organismului și inhibă creșterea celulelor canceroase, cauzate de bacterii, ciuperci, virusuri și paraziți. Sarea de Himalaya ajută la menținerea acestei alcalinități în organism și la eliminarea toxinelor acide din organism, pH-ul corpului devenind mai normal și ușor alcalin, care ajută la reglarea concentrației ionilor de hidrogen în fluidele corpului. În plus, aceasta ajută la menținerea aportului de lichide în și în jurul celulelor corpului și chiar ajută să scape de metale grele dăunătoare, cum ar fi plumb, mercur și arsenic.

Ține departe bolile respiratorii

Fie că este vorba de sinuzită, bronșită, astm sau alergii, SIDA, sarea de Himalaya tratează problemele respiratorii. Curăță sistemul respirator și ajută la eliminarea altor toxine dăunătoare. Natura sa antiinflamatoare vă ajută să scăpați de mucusul excesiv și accelerează transportul mucociliar. Se elimină chiar și agenți patogeni dăunători din tractul respirator, care pot întârzia procesul de vindecare. Particulele de sare roz, de asemenea, pătrund adânc în plămâni pentru tratarea țesuturilor deteriorate.