Delicatese culinare: 5 cele mai vizitate restaurante din San Francisco

Home / Lifestyle / Delicatese culinare: 5 cele mai vizitate restaurante din San Francisco
Delicatese culinare: 5 cele mai vizitate restaurante din San Francisco

Te consideri o persoană pasionată de gastronomie? Iubești San Francisco? Perfect, înseamnă că ești pregătit de o nouă aventură în care îmbini utilul cu plăcutul. Numit unul dintre cele mai bune orașe în materie de mâncare, San Francisco este renumit în întreaga lume pentru bucătăria specifică zonei.  Fie că este vorba de o ceașcă de cafea sau un prânz, San Francisco este locația potrivită pentru asta, mai ales că te delectezi nu doar cu mâncăruri speciale, ci și cu un tur al orașului fabulos. Ai ce vedea!

Este o imagine interesantă cu Bakery Museum at Bistro Boudin din Fisherman’s Wharf, unde prezintă cele mai faimoase mâncăruri originale din San Francisco. Trebuie să încercați cinci din cele mai vizitate restaurante din San Francisco, unde găsiți cele mai bune mâncăruri din oraș.

1) Bistro Boudin

Cel mai faimos preparat culinar este “San Francisco Sourdough”, care este o delicioasă pâine preparată în restaurant. De asemenea puteți găsi mâncăruri delicioase, un sortiment impresionant de vinuri. Mâncare delicioasă nu este totul, ci și priveliștile impresionante a închisorii Alcatraz, dar și insulele Angel și Marin.

bistro-boudin

2) Z & Y Restaurant

O altă delicatesă care își are originea în San Francisco sunt răvașele cu mesaje. Acest desert delicios îți va plăcea cu siguranță în restaurantul Z & Y Restaurant din orașul vechi Chinatown. Cu greu vei găsi ceva ce nu-ți place în meniul restaurantului. 150 de feluri de mâncare te așteaptă și nu credem că le poți rezista. Delicatese chinezești la care nici nu ai visat. Pui, sosuri piperate. Cam de toate găsești aici.

z-y-restaurant

3) Buena Vista

Cunoscut ca și locul în care a fost ănființată cafeaua irlandeză, Buena Vista Cafe trebuie să fie locul prin care oprești cel puțin o dată dacă vizitezi San Francisco. Vei aprecia ”o cană de java (cafea)” făcută de experți.  Aici poți servi micul dejun, prânzul, cât și cina.

buena-vista

4) Trader Vic’s

Aici s-a făcut pentru prima dată Mai Tai. Două milioane de băuturi Mai Tai sunt vândute pe tot globul în fiecare an. Mai Tai este un cocktail alcoolic inventat la restaurantul în stil polinezian Trader Vic’s în 1944. Un revigorant mix din suc de lime, portocale, curacao, sirop de migdale și un sirop din citrice (rock candy syrup), rom alb și negru.

trader-vics

5) Tadich Grill

San Francisco se întâmplă să fie și ocul de naștere a unei delicatese numită Crab Cioppino. Și nu este un loc mai bun de ude să te delectezi cu acest tip de mâncare. Tadich Grill nu face rezervări. Aici toată lumea vine și pleacă. Fiecare așteaptă să mănânce ca toți ceilalți, indiferent de cine este vorba. Aici puteți citi mai multe despre istoria Tadich Grill.

Vizita în San Francisco nu este completă dacă nu vizitezi cele cinci locuri faimoase în toată lumea.

tadich-grill