5 fraze prin care oprești definitiv orice manipulator din viața ta

Home / Lifestyle / 5 fraze prin care oprești definitiv orice manipulator din viața ta
5 fraze prin care oprești definitiv orice manipulator din viața ta

Unii oameni sunt maeștri în a-i manipula pe ceilalți, fie că este vorba de dorințe, bani sau atenție. Ei mizează pe nesiguranța celorlalți și au un comportament abuziv care servește propriilor interese. Sună familiar? Din păcate, știm cu toții un maestru manipulator sau chiar doi. Dar dacă vreunul dintre ei te-a prins în mrejele lui, uite care sunt frazele prin care poți să îl oprești! 

1. Nu.

Oamenii tind să acționeze ca și cum sunt îndreptăți să îți ceară lucruri, pentru că i-ați obișnuit mereu să îi ajutați și să răspundeți ”da” la orice solicitare. Dar, în realitate, nu trebuie să te simți obligat să îi ajuți în vreun fel sau să le faci pe plac, doar pentru că cer insistent asta. Spune-le ”nu” și scapă din mrejele lor. Se va da o mare luptă în tine, dar merită tot efortul.

2. Stai departe!

Manipulatorii folosesc adesea intimidarea emoțională sau fizică pentru a obține ceea ce doresc. Dacă au recurs la asta, înseamnă că sunt foarte încrezători că vor primi ceea ce doresc. Dar lasă-i să creadă că dețin controlul, până când le zici fraza magică ”stai departe!”. Impune limite, cerându-le să facă un pas înapoi (literal sau metaforic).

Citește și Elixirul tibetan al longevității: Cum să arăți mereu tânără fără pic de efort!

3. Întoarce-te când te-ai calmat

Această replică funcționează  în cazul în care manipulatorul vostru folosește drama pentru a pune o presiune emoțională, astfel încât să te facă să te facă să nu mai gândești rațional. În mod clar că nu vei cădea în această capcană. Cereți-le să se calmeze înainte de a face din nou o solicitare către voi. În cazul în care manipulatorul în cauză este copil sau adolescent, acest lucru îi va învăța abilități de comunicare.

4. Sentimentele mele contează aici, de asemenea

Unii manipulatori pun sentimentele lor pe un piedestal. Scopul este de a te face să uiți despre sentimentele tale, până ce faci tot posibilul pentru a face ca ale lui să fie prioritare. Pune capăt acestei prostii, făcându-l clar să înțeleagă că aveți sentimente și nevoi. Viața nu se învârte în jurul persoanei lui.

5. E inacceptabil

Manipulatorii caută ținte ușoare. Ei doresc pe cineva cu limite largi, care să nu opună rezistență prea mare. Manipulatorul tău trebuie să știe că a trecut peste o limită. Fă-l să înțeleagă că nu ești o țintă ușoară. Ei își vor muta probabil atenția pe altcineva.

Ține minte. Unii oameni chiar nu au ce căuta în viața voastră, iar unele uși este mai bine să le închizi pentru totdeauna, pentru că nu duc nicăieri.