5 greșeli de machiaj care te îmbătrânesc cu 10 ani!

Home / Beauty Tips / 5 greșeli de machiaj care te îmbătrânesc cu 10 ani!
5 greșeli de machiaj care te îmbătrânesc cu 10 ani!

Atunci când te machiezi singură acasă, încearcă să respecți un set simplu de reguli, pentru a te asigura că machiajul arată impecabil și este potrivit vârstei tale. Dacă nu ești atentă sau exagerezi cu produsele de make up, există șanse foarte mari să îți mai adaugi 10 ani la vârstă, lucru care nu este deloc indicat. 

Specialiștii îți recomandă să eviți câteva greșeli frecevente pe care femeile le fac atunci când se machiază. Dacă respecți sfatul lor, vei fi întotdeauna sclipitoare și impecabilă. Iar machiajul tău, îndelung apreciat.
Nu exagera cu fondul de ten
Un fond de ten care este prea gros sau vâscos va încărca tenul și implicit ridurile fine pe care le ai, făcând fața ta să pară ca o mască. Folosește fond de ten doar când ai nevoie, nu întotdeauna. Și nu acoperi în exces tenul. De asemenea, atunci când îți cumperi fond de ten, ai grijă să eviți produsele pe care scrie ”velvet”, ”matte”, ”long-wearing”. Caută texturi lichide, mai degrabă, ușoare, care să îți lase tenul să respire.
Folosește mai puțin anticearcăn
Un concealer în texturi groase îți va acoperi, într-adevăr cearcănele de sub ochi, dar va și atrage atenția asupra acelei zone. Un highlighter este varianta optimă, ca și înlocuitor, pentru că îți va camufla petele închise la culoare, iar în același timp îți va ilumina tenul.
Buze prea închise la culoare
O culoare închisă îți va micșora considerabil buzele și îți va adăuga câțiva ani. Folosește culori deschise și foarte multe gloss-uri. Sau aplică glossul pentru rujul în culori mai închise, pentru a crea un efect benefic tenului tău. Sau poți apela la un alt truc: trasează-ți un contur pe buza superioară cu un creion de buze și atenuează-l cu degetele.
Pudra de finisare
Pielea tânără reflectă lumina, iar pudra impiedică reflectarea luminii și tinde să accentueze liniile fine sau ridurile. Dacă ai folosit pudră o viață întreagă, este de înțeles că te vei rupe de ea foarte greu. Dar poți încerca. Alege o pudră ușoară, lejeră, cu particule strălucitoare, pe care să o folosești pe nas și bărbie.

Eyeliner-ul

Este foarte important ca eyeliner-ul să existe în trusa ta de machiaj. Dar în loc să folosești negru, care este foarte dur, alege o nuanță de maro, puțin mai soft pentru ochii tăi. O linie groasă trasată pe pleoapa superioară îți va face pleoapele grele, iar efectul vizual nu va fi unul din cele mai încântătoare. Alege linii fine, focusându-te mai mult pe colțul cozii trasate.