5 metode pentru a-ți menține tenul tânăr! Funcționează garantat

Home / Beauty Tips / 5 metode pentru a-ți menține tenul tânăr! Funcționează garantat
5 metode pentru a-ți menține tenul tânăr! Funcționează garantat

Pielea tânără se întreține și se menține cu câte trucuri simple, care îți pot fi de folos pe termen lung. Nu încerca să o ascunzi cu machiaj sau creme scumpe, ci asigură-te că o faci să radieze dinspre interior spre exterior, cu o dietă sănătoasă și echilibrată! Atenție, urmează sfaturile care îți pot schimba tenul definitiv…în bine!

Citește și: 5 motive pentru care ar trebui să folosești BB Cream vara în loc de fond de ten

Alimentația

Vrei ten frumos? Atunci ai grijă la ceea ce mănânci. Un aport de vitamina C face minuni, mai ales dacă scazi carbohidrații și grăsimile. A-ți schimba dieta îți va ajuta tenul să arate mai tânăr și să fie mai tânăr. Consumă alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi pește, fructe, legume, care să îți protejeze tenul. Poți recurge și la proteine sănătoase, dar las-o mai moale cu produsele lactate, care pot duce la acnee.

Vitamine pentru un ten strălucitor

Crema ta antirid poate să conțină vitamina C sau E, dar ajută tenul din interior. Consumă vitamine, minerale, precum seleniul, astfel încât pielea ta să se poată proteja singură de razele periculoase ale soarelui. Acest lucru poate să îți întinerească tenul instant, poate să prevină apariția ridurilor și decolorarea feței.

Aleargă mult

Alergatul face bine celui mai mare organ pe care îl deții, adică pielea. Antrenamentele înbunătățesc circulația sângelui și ajută la îngrijirea tenului. O circulație mai bună a sângelui aduce mai mult oxigen și nutrienți, ceea ce ajută tenul tău să producă mai mult colagen. Transpirația nu îți acoperă porii, așa că poți sta liniștită din acest punct de vedere. Doar curăță fața corespunzător ori de câte ori alergi sau faci exerciții.

Ferește-te de razele soarelui

Chiar dacă îți place să te scalzi în soare, cihiar dacă nu, acesta îți afectează tenul. 90% din problemele tenului sunt cauzate de soare, inclusiv cancerul de piele. Protejează-te cu loțiuni cu factor mare de protecție. Caută produse care conțin oxid de zinc sau dioxid de titaniu. Poartă bluze sau cămăși cu mâneci lungi și evită să stai la soare între orele 10.00 și 14.00, când soarele este foarte puternic.

Ar trebui să bei cafeaua sau să o porți?

Cafeina din ceai sau cafea îți poate deshidrata tenul, ceea ce duce la senzația de piele uscată. Dar atunci când este aplicată pe față sau pe piele, cafeina poate reduce efectele ultravioletelor și chiar poate remedia simptomele cancerului de piele.