5 motive puternice pentru care ar trebui să bei în fiecare dimineață apă cu turmeric!

Home / Health / 5 motive puternice pentru care ar trebui să bei în fiecare dimineață apă cu turmeric!
5 motive puternice pentru care ar trebui să bei în fiecare dimineață apă cu turmeric!

Turmericul este unul dintre ingredientele minune, care ajută și tratează o gamă diversificată de afecțiuni și boli. Aparent, a bea în fiecare dimineață câte un pahar cu apă și turmeric face tot minuni, de data aceasta pentru propria voastră sănătate. De ce este bine să consumi apă cu turmeric dimineața, pe stomacul gol? Motivele te vor uimi cu siguranță!

Citește și: Dacă renunți la aceste alimente ți se schimbă culoarea ochilor! Iată de ce se întâmplă asta

Turmericul are puternice proprietăți antiinflamatorii și antioxidante. El a fost utiliat de secole pentru a trata o varietate de afecțiuni. Secretul acestei plante constă în substanța pe care o conține, și anume curcumina, care este antiinflamatorie, antifungică, antibacterială și face cu adeăvarat minuni în ceea ce privește sănătatea organismului! Dacă bei turmeric în fiecare dimineață pe stomacul gol, vei avea numai de câștigat. Există 5 motive pentru care ar trebui să începi să faci asta chiar de azi!

Îmbunătățește digestia

Turmericul poate fi folosit pentru a trata o gamă diversificată de probleme digestive, cum ar fi inflamații ale tractului digestiv și reducerea balonării și a gazelor. Consumul frecvent de turmeric stimulează digestia.

Previne apariția artritei

Potrivit unui studiu, turmericul este unul din cele mai eficiente alimente antiinflamatorii, mai bun decât aspirina, ibuprofenul, colecoxib și diclofenal, care sunt cele mai des folosite substanței pentru tratarea durerii și umflăturilor produse de artrită.

Protejează ficatul

Studiile au indicat faptul că turmericul ajută la îmbunătățirea funcționării ficatului, crescându-i abilitatea de a se detoxifia. Totodată, turmericul reduce ravagiile făcute de radicalii liberi, protejând țesuturilor și celulele. Turmericul ajută și la repararea ficatului în urma consumului de alcool, supradozei de fier sau a toxicității ridicate.

Menține creierul sănătos

Cercetătorii au aflat că substanța numită curcumină ajută la tratarea și ameliorarea bolii Parkinson și Alzheimer. Proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii pot ajuta la menținerea sănătății creierului, scăzând nivelul stresului oxidativ și prevenind moartea celulelor.

Previne îmbâtrânirea

Chiar dacă îmbătrânirea este inevitabilă, turmericul ajută la menținerea corpului în stare de echilibru și armonie. Curcumina inhibă dezvoltarea radicalilor liberi și previne inflamațiile ce pot apărea la nivelul corpului, două dintre aspectele importante ale îmbătrânirii frumoase și sănătoase.