5 produse organice care nu îți afectează dieta! Cafeaua este printre ele!

Home / Diet and Fitness / 5 produse organice care nu îți afectează dieta! Cafeaua este printre ele!
5 produse organice care nu îți afectează dieta! Cafeaua este printre ele!

Te-ai hotărât să ții dietă. Vrei să slăbești și să elimini kilogramele în plus pe care le-ai depus în ultima perioadă. Încerci exerciții intense pentru abdomen, pentru a arde grăsimile și ai foarte multă grijă la ceea ce consumi, pentru a nu călca strâmb din nou. Nutriționistul Michael Van Straten vine cu o veste bună pentru tine. Sunt câteva alimente care nu îți vor afecta dieta, indiferent cât de mult le-ai consuma.Partea bună este că o parte din ele, dacă nu chiar toate, îți sunt foarte dragi. Așa că ia-ți acest chin de pe cap. 

Sunt cinci ingrediente organice care nu îți afectează dieta, în opinia lui Michael Von Straten, indiferent de ce ai face și cât de mult ai consuma din ele. Pe de altă parte, nici nu îți aduc beneficii foarte mari, spune el, așa că decât să alegi variantele organice, mai bine le alegi pe cele normale, pentru că sunt foarte aproape ca și beneficii. Așa rămâi cu ceva bai în buzunar.  Teoria lui este ușor controversată, în condițiile în care mai toți nutriționiștii recomandă scoaterea din alimentație a cel puțin jumătate dintre ele, mizând pe înlocuirea cu alimentele organice. Dar să vedem care sunt aceste alimente!

#1 Cafea și ceai

Chiar dacă toate culturile suntstropite din plin, după prăjire, uscare și fermentare, cantitatea de reziduuri rămasă este neînsemnată, spune von Straten. Principalul avantaj la produsele organice este că lucrătorii de pe plantații sunt cumva protejați împotriva unui nivel inacceptabil de expunere la substanțe chimice periculoase. Așa că alege varianta organică, și pentru cafea, și pentru ceai, dacă vrei sau dacă poți. Păstreaz-o în dietă, nu va dăuna acesteia, ci dimpotrivă.

#2 Vin, bere, băuturi alcoolice organice

Cei mai mulți nutriționiști recomandă eliminarea băuturilor alcoolice atunci când ești la dietă, dar von Straten spune că atâta vreme cât nu exagerați cu ele, nu au cum să vă facă rău. Vă fac chiar bine, pentru că nu mai stresați corpul, amenințându-l că nu îi dați un aliment. Consumați vin și bere organice, fără aditivi alimentari sau chimicale. Doar așa nu va dăuna dietei.

#3 Băuturi de fructe și nectaruri

Fiți foarte atente la etichetele acestora. În general, von Straten este de părere că mărcile organice nu sunt decât un exercițiu de marketing pentru a vă face să cheltuiți mulți bani pe un produs care să fie băut de copii. Recomandat ar fi să nu exagerați cu ele și să alegeți să le faceți chiar acasă, pentru a ști cu adevărat ce conțin. Până la urmă, o băutură de cola, chiar dacă e organică sau nu, tot conține zahăr.

#4 Fructe exotice organice

Dacă te hotărăști să mănânci fructe organice exotive, mai gândește-te o dată. Von Straten spune că dacă mănânci 4 fructe de mango, 2 de ananas și 12 kiwi pe săptămână, costul acestora este mult prea mare comparativ cu beneficiul pe care îl au asupra organismului. Reduceți ”distanțele parcurse de hrană” pentru o dietă eficientă, cu rezultate bune: de exemplu, ananasul va călători câteva mii de kilometri până să ajungă la voi, contribuind la poluare și la încălzirea globală.

#5 Condimente organice

Sunt mult mai scumpe decât cele obișnuite. Dacă e să o gândim la rece, cât de multe reziduuri chimice poți să ingerezi în 3 boabe de piper sau scorțișoară? Să nu fim absurzi, spune el. Dacă nu contează însă costul pentru tine, le poți cumpăra.