5 semne că te minte! Fii foarte atentă să nu pici în plasă!

Home / Health / 5 semne că te minte! Fii foarte atentă să nu pici în plasă!
5 semne că te minte! Fii foarte atentă să nu pici în plasă!

Sinceritatea ne-ar face tuturor viața mai ușoară, asta este clar. Dar din cauza fricilor și a temerilor, sau chiar pentru a nu-u răni pe ceilalți, alegem să mințim. De cele mai multe ori, minciuna vine cu o serie de indicatori care o dau de gol. Fii atentă la cele 5 semne care arată că te minte!

Sunt mereu nervoși

Oamenii care mint nu sunt niciodată calmi, și asta pentru că au mult prea multe de ascuns. Dacă tocmai ce ți-a spus o poveste frumoasă despre seara lui minunată cu băieții și vezi că e agitat, e clar că nu prea a fost cu băieții. Foarte puțini oameni sunt cei care reușesc să își mențină controlul atunci când mint, pe restul îi poți ”mirosi”  după agitația pe care o emană. Cu cât e mai agitat, cu atât minciuna este mai mare.

Bat câmpii

Atunci când cineva îți spune o poveste care pare prea frumoasă pentru a fi adevărată, atunci așa este. Persoanele care mint au obiceiul de a oferi mult prea multe detalii, colorate și de toate felurile, tocmai în încercarea lor de a-i convinge pe ceilalți că sunt adevărate. Însăși efortul acesta pe care îl depun este unul mult prea mare pentru a fi adevărat. Așa că fii atentă la următorul mincinos peste care dai și analizează foarte bine ceea ce vorbește.

Schimbă subiectul rapid

Schimbarea subiectului este, de fapt, o tehnică de apărare. Ei știu că mint și nu vor să insiste prea mult pe asta. Atunci când vezi că persoana din fața ta schimbă subiectul ori de câte ori încerci să abordezi povestea pe care ți-a zis-o înainte, înseamnă că o minciună zace pe undeva pe la mijloc. Iar dacă repeți asta, vei vedea cum se dau peste cpa pentru a-și apăra minciuna. De fapt, acesta este lucrul care îi dă de gol.

Sunt defensivi

Gândește-te la tine. Atunci când spui ceva care este adevărat și în care crezi nu devii defensivă, nu? Ei bine, cineva care minte, face asta constant. O simplă întrebare poate fi interpretată ca și luare la rost, iar defensivitatea se activează instant. Persoanele care mint devin sceptice foarte repede în conversație și tind să te ia și pe tine la rost pentru ceea ce zici, acuzându-te chiar că minți. Este de fapt tot un mecanism de apărare, pe care ei îl activează. Știu că mint și îi acuză pe ceilalți de lucrurile pe care ei le fac. E un fel de transfer, de la ei, la ceilalți.

Îți evit privirea

O persoană care minte nu va putea să se uite niciodată în ochii tăi. Își vor lăsa mereu privirea în jos și vor evita orice contact vizual. Pentru a te asigura că cineva minte, aceasta este o metodă foarte bună de a-ți da seama.