5 sfaturi simple pentru o dantură mai sănătoasă

Home / Health / 5 sfaturi simple pentru o dantură mai sănătoasă
5 sfaturi simple pentru o dantură mai sănătoasă

Americanii au o vorbă ¨one Apple a day keeps the dentist away¨ și este perfect adevărată! O dietă bogată în fructe și legume nu doar că favorizează un aport crescut de vitamine întregului organism, dar și ajută la menținerea sănătății oro-dentare. Urmăriți cinci sfaturi simple care vă vor ajuta să vă mențineți o dantură sănătoasă.

  • Contează ce mâncăm

Fructe mai dure precum merele,  perele, gutuile, legume ca și castraveții sau morcovii favorizează autocurățirea dinților, îndepărtând placă bacteriană de pe suprafața smalțului. Așa că, altădată, dacă ești în oraș și n-ai la îndemână o periuță de dinți, ață dentară sau apa de gură la îndemână, preferă în locul unei prăjituri un măr pentru desert, vei rămâne cu senzația de dinți curați și, plus de asta, vei consuma și mai puține calorii.

  •  Igiena orală corectă și regulată

Este esențial să ne spălam pe dinți de două ori pe zi, dacă reușești și mai des decât atât foarte bine, dacă nu, este absolut obligatoriu să te speli pe dinți măcar seară înainte de somn. Periajul de seară este cel mai important, altfel resturile alimentare și placă bacteriană bacteriană acumulate pe parcursul zilei vor rămâne în contact cu suprafețele dentare foarte mult timp . Bacteriile vor acționa negativ supra smaltului¨ nederanjate¨ de mișcările limbii și ale obrajilor, înmulțindu-se într-un mediu prolific – căldură și întuneric.

  • Spală-te pe dinți

După periajul de seară mergi direct la somn, altfel este posibil să fii tentat să mai ronțăi câte ceva sau să bei un suc și corect ar fi ca după ce mai să te mai speli odată pe dinți, ceea un cred că se va întâmplă. Resturile alimentare și lichidele îndulcite vor modifică ph-ul din cavitatea bucală , facundu-l mai acid, ceea ce va favoriza dezvoltarea cariilor.

  • Clătește-ți dinții

Dacă consumi băuturi mai acide precum fresh-uri de portocale, limonade sau băuturi acidulate, cele din urmă fiind nocive nu doar pentru dinți, dar și pentru întregul organism, nu uita să te clătești cu apa. Nu te spăla imediat pe dinți, nu vei face decât să freci acidul pe smalț favorizând apariția eroziunilor. Clătește-te cu apă de gură sau apă simplă și este suficient. Te poți spala pe dinți abia peste o oră.

  • Treci pe la dentist

Nu uită să faci o vizită la medicul dentist o dată la jumătate de an. Este foarte simplu, nu durează mult, nu costă o avere. Ești obișnuit să îți duci mașină la revizie, lucru care ți se pare absolut normal, de ce n-ai face așa și cu dinții. Este mai ușor să previi decât să tratezi!

Medicul stomatolog Corina Benga va răspunde tuturor întrebărilor, neliniștelor pe care le aveți cu privire la igiena orală, carii, probleme cu dantura de orice natură. Elli.ro vă va pune în legătură cu dentistul și astfel veți putea afla ce vă deranjează și ce trebuie să faceți în anumite situații. Pentru urgențe o puteți găsi pe pagina de Facebook Corina Benga sau la numărul de telefon 0730 313 264.

Medicul stomatolog Corina Benga
Medicul stomatolog Corina Benga