0

6 lucruri care cauzează retenția de apă în corp. Cum să eviți acest lucru

Retenția de apă este o problemă cu care se confruntă foarte multe persoane. Retenția de apă este reținerea în cavitățile organismului sau în țesutul interstițial al lichidelor ori gazelor care în mod obișnuit sunt eliminate. Majoritatea oamenilor întâmpină această afecțiune în sezonul cald, ori când petrec mai mult timp într-o zonă căldurează, deoarece vasele de sânge se dilată, iar organismul reține apă, astfel că mâinile și picioarele încep să se umfle. Vă prezentăm șase lucruri care cauzează retenția de apă în corp.

BĂUTURA NATURALĂ CARE CURĂȚĂ ARTERELE. PREVINE INFARCTUL ȘI ATACUL CEREBRAL VASCULAR

Retenția de apă sau edemul (denumirea medicală) reprezintă un dezechilibru între lichidele pe care le pierdem prin transpirație și urină si ceea ce absorbim (adică băuturile sau apa din mâncăruri), fiind un semnal al dereglării schimbului de lichide între țesuturi și plasma sanguină.

6 lucruri care cauzează retenția de apă în corp

Deshidratarea

Dacă nu consumi apă, organismul tău va fi deshidratat, iar acest lucru poate duce la retenția de apă în corp.

Probleme ale rinichilor

Insuficiența renală este semnalată atunci când rinchii nu funcționează în parametrii normali. De altfel, deficitul de proteine poate fi asociat cu afecțiunile renale, care pot provoca retenția de apă.

Consumul exagerat de sodiu

Evită excesul de sare. Chiar dacă nu obișnuiești să pui sare în mâncare, alimentele procesate au consum ridicat de sare. Dacă mănânci foarte sărat, acet lucru poate duce la apariția retenției de apă. Evită mâncărurile procesate, mâncarea foarte sărate, bea multe lichide și alimente sănătoase și anturale.

Deficitul de magneziu

Magneziul este una dintre cele mai importante minerale din corp. Organismul nostru are nevoie de magneziu pentru a supraviețui. Dacă nu ai suficient magneziu în corp, acest lurcu poate duce la retenția de apă. De altfel, magneziul protejează organele, inima, dar și circulația sângelui. Consumă alimente bogate în magneziu, ori, la recoandarea medicului, urmează un tratament în acest sens.

Problemele hormonale

În perioada mesntruației, sarcinii sau chiar la menopauză, corpul suferă schimbări din cauza hormonilor. Din acest motiv, trebuie să avem grijă de greutatea corporală, la alimentație și să încercăm să consumăm alimente sănătăase, deoarece organismul este mai predispus în aceste perioade să rețină apă în corp.

Trombofilia sau varicele

Din cauza faptului că sângele nu circulă normal prin vene, se îngroașă, iar venele capătă o culoare verzuie sau albăstruie, care se pot transforma în varice sau trombi, ceea ce înseamnă că sângele nu circulă cum trebuie, acest lucru poate duce la retenția de apă.

MEDICII AVERTIZEAZĂ! BOLILE PE CARE LE PUTEȚI CONTRACTA LA PISCINĂ, ÎN SAUNELE ȘI DUȘURILE PUBLICE

S-ar putea să-ți placă și...