7 semne că te afli într-o relație toxică / VIDEO

Home / Lifestyle / 7 semne că te afli într-o relație toxică / VIDEO
7 semne că te afli într-o relație toxică / VIDEO

Dacă nu știi că te afli într-o relație toxică, iată 7 semne care te vor ajuta să-ți dai seama că parteneriatul pe care îl ai cu persoana de lângă tine nu îți face bine și nu te ajută nici pe viitor. Dacă semnalezi că trăiește cele menționate mai jos înseamnă că trbuie să iei o decizie în privința relației tale: te desparți sau încerci să schimbi ceva în relația pe care o ai.

CE SPUNE POZIȚIA ÎN CARE DORMI DESPRE RELAȚIA TA?

Foarte multe persoane se află în relații toxice, însă nu-și dau seama că ceea ce trăiesc este un abuz și nu fac diferența într-o relație normală și una toxică.

Iată șapte semne că te afli într-o relație toxică

1. Partenerul tău îți umblă prin telefon

O relație se bazează pe dragoste și respect din ambele părți. Dacă între voi există îndoială, relația voastră nu o să dureze veșnic, iar ruptura va fi inevitabilă, în cele din urmă. Dacă partenerul tău îți umblă prin telefon și te suspectează că vorbești cu alți bărbați, acest lucru nu este ok. El trebuie să îți respecte intimitatea și să aibă încredere în tine.

2. Iubitul tău îți spune cum să te îmbraci

 Dacă iubitului tău nu-i place cum te îmbraci, cum te machiezi sau cum îți ții părul, acesta este un semn că ești într-o relație toxică. Nu el este cel care trebuie să decidă cu ce să te îmbraci, ci tu ești cea care trebuie să aibă preferințe în ceea ce privește corpul tău. Îmbracă-te cum vrei și nu lăsa pe nimeni să-ți zdruncine încrederea în tine.

3. Iubitul tău nu te lasă să-ți vezi prietenii

Dacă iubitul tău devine nervos de fiecar dată când ieși cu prietenii, acesta este un semn pe care clar ar trebui să-l ignori. Condiționarea într-o relație este un semn de slăbiciune, iar relațiile se bazează pe respect și încredere, dar și independență. Fiecare ar trebui să iasă cu cine dorește. Într-o relație sănătoasă, partenerul de viață nu ți-ar alunga niciodată familia și ți-ar accepta prietenii, indiferent cum sunt ei.

CE TREBUIE SĂ FACI CA SĂ NU ȚI SE LASE SÂNII. REMEDIUL NATURAL PE CARE ÎL POTI FACE LA TINE ACASĂ
4. Îți este frică să spui ceea ce gândești

De asemenea, dacă îți este frică să spui ce gândești, ce simți și să te manifești așa cum ești în realitate față de iubitul tău, atunci ești clar într-o relație toxică. O relație sănătoasă se bazează pe încredere, sinceritate și respect. Nu ar trebui să te temi să-i spui ceva iubitului tău, pentru că, în mod normal, el ar trebui să te susțină, ori să te îndrume dacă greșești.

5. Iubitul tău te insultă

Dacă ești într-o relație cu o persoană care te critică, te judecă și îți vorbește urât, atunci e clar că bărbatul de lângă tine nu te iubește atât de mult precum zice, pentru că atunci când două persoane poartă aceleași sentimente nu se pot jigni sau să-și facă rău.

6. Partenerul tău îți controlează finanțele

Iubitul tău îți controlează bugetul? Ține cont de câți bani cheltuiești la cumpărături și mereu îți reproșează că ai cheltuit prea mult? Ei bine, e clar că ești într-o relație toxică. Între doi oameni care se iubesc aceste lucruri materiale nu contează, iar banii sunt ultimul lucru care poate să stea în calea fericirii a doi oameni.

7. Prietenii tăi au încercat să te avertizeze

Prietenii tăi au observat că nu ești fericită, îmsă le este greu să-ți spună că cel care îți face rău este tocmai bărbatul pe care îl iubești. Și dacă acest lucru se întâmplă, tu ai ignorat cu desăvârșire sfaturile lor. Ia aminte, dacă ești nefericită, iar motivul este tocmai cel de lângă tine, mai bine ți-ai face timp de gândire și ai reflecta asupra situației.