Ai grijă ce consumi! 9 ingrediente care îți pot da halucinații

Home / Health / Ai grijă ce consumi! 9 ingrediente care îți pot da halucinații
Ai grijă ce consumi! 9 ingrediente care îți pot da halucinații

Unele tipuri inofensive de alimente și băuturi pot deveni agenți  halucinogeni puternici. Acestea sunt alimentele pe care nu ar trebui să le consumați în cantități excesive, cu excepția cazului în care doriți să vedeți halucinații! Nu o să îți vină să crezi ce ingrediente se află pe listă!

1. Un studiu american a aratat că dacă bei  7 cești de cafea pe zi poți avea halucinații. După acest număr, participanții la studiu au spus că au auzit tot felul de sunete și că au simțit prezența unor fantome lângă ei.

2. Ciocolata conține anandamide, care în cantități mari în organism produce efectul foarte similar cu fumatul de marijuana. O persoana de aproximativ 70 de likograme  ar trebui însă să consume câteva kilograme bune de ciocolată dintr-o dată pentru a simți efectele acestui compus.

3. Consumul de dude verzi poate provoca, de asemenea, halucinații și indigestie.

Citește și Cel mai puternic antibiotic natural este o plantă!

4. Brânza cu mucegai poate perturba somnul. Un studiu a britanic a constatat că dacă consumi 20 de grame de brânză înainte de culcare poți avea vise bizare.

5. Ardeiul iute provoacă o senzație de arsură în gură și gât datorită unui compus numit capsaicină, care stimulează organismul pentru a crește producția de endorfine care te fac să te simți euforic.

6. Unele tipuri de ciuperci conțin agenți halucinogeni, cum ar fi psilocibina și psilocina, care deformează emoțiile și percepția lucrurilor în spațiu.

7. Macul are proprietăți narcotice puternice, deoarece conține un procent ridicat de morfină. Amintiți-vă acest lucru atunci când doriți să puneți semințe de mac pe vreun produs.

8. Ergotismul este otrăvirea cu făină de secară, care este infectată cu ergotamină. Otrăvirea se manifestă prin halucinații, convulsii, sau senzație de moarte în degete. De altfel, acest tip de otrăvire era destul de frecventă în Evul Mediu. Din nefericire pentru cei otrăviți, erau și arși pe rug, tocmai pentru că avuseseră viziuni și halucinații produse de făina de secară.

9. Nucșoara conține un compus cu un puternic efect narcotic, motiv pentru care consumul în cantități mari din acest condiment ar putea duce la greață, dureri de cap și halucinații severe.

Comments are closed.