A trăit 256 de ani! Înainte să moară, bărbatul a dezvăluit secretul unei vieți lungi

Home / Lifestyle / A trăit 256 de ani! Înainte să moară, bărbatul a dezvăluit secretul unei vieți lungi
A trăit 256 de ani! Înainte să moară, bărbatul a dezvăluit secretul unei vieți lungi

Care este cea mai longevivă persoană din lume? Omul care a trăit cel mai mult? Numele lui este Li Ching Yuen și a trăit 256 de ani. Potivit ziarului New York Times din 1930, Wu Chung-chieh, un profesor al Universității Chengdu, a descoperit că în timpul guvernării imperiului din 1827, Li Ching Yuen era felicitat și sărbătorit pentru împlinirea celor 150 de ani, iar alte documente arătau cum bărbatul a fost sărbătorit și la împlinirea celor 200 de ani în 1877. În 1928, un corespondent New York Times a scris că cei din cartierul lui Li Ching Yuen povesteau că bunicii lor l-au cunoscut când erau copii, iar la acea vreme era tot bătrân.

Dieta lui Li Ching Yuen, omul care a trăit 256 de ani
Potrivit documentelor de-a lungul timpului, Li Ching Yuen a lucrat ca fitoterapeut, iar această meserie a început-o de la vârsta de 10 ani. Bărbatul a început să studieze ierburile și a adunat plante de pe cele mai înalte culmi muntoase și a folosit ierburi care ajutau organismul, dar și pentru a avea o viață lungă.  Li Ching Yuen a supraviețuit timp de aproape 40 de ani cu o dieta din plante compusă din cum ar fi ciupercile lingzhi, boabe de goji, ginseng sălbatic, troscotul chinezesc, centella asiatica și vin din orez. În 1749, la vârsta de 71 de ani, el s-a alăturat armatelor chineze ca profesor de arte marțiale.
Li a fost o persoană foarte iubită în comunitatea sa. Bărbatul a fost căsătorit de 23 de ori și a devenit tatăl a peste 200 de copii. Potrivit relatărilor despre Li, acesta știa să scrie și să citească de mic copil, iar la cea de-a zecea aniversare a călătorit în Kansu, Shansi, Tibet, Annam, Siam și Manciuria pentru colectarea unor ierburi. În prima sută de ani a avut această ocupație de fitoterapeut, după care a început să vândă ierburile adunate de alte persoane.  Li a vândut ciupercile lingzhi, boabe de goji, ginseng sălbatic, troscotul chinezesc, centella asiatica și vin din orez, plus alte plante medicinale din China ș a trăit hrănindu-se cu ele de-a lungul timpului.
Li-Ching-Yuen
FOTO: Li Ching Yuen
Maestrul lui Li avea 500 de ani. Ce dietă și exerciții i-a recomandat

Potrivit discipolilor lui Li, acesta a aîntâlnit în viața lui un bătrân care avea 500 de ani, care l-a învățat exercițiile Qigong (Chi Kung – este un sistem chinezesc antic de cultivare a sănătății, vitalității și longevității, cât și de evoluție spirituală), ce să mănânce și cum să aibă o dietă potrivită pentru a ave o viață mai lungă ca restul oamenilor de pe pământ. La moartea sa, Li a spus. ”Am făcut tot ce trebuia să fac în această lume”. Pot însemna aceste vorbe cheia către o viață lungă? Este interesant cum noi oamenii suntem speriați de bătrnânețe și cum îcnercăm să mascăm aceste probleme, motiv pentru care uităm să trăim ș încercăm să ne tratăm pielea cu diferite tratamente revoluționare sau medicamente. Poate ar trebui să fim mai relaxați …

Secretul unei vieți lungi

Li a fost întrebat care este secretul unei vieți lungi, iar răspunsul lui a fost neașteptat. ”Menține-ți inima liniștită, așează-te ca o broască țestoasă, mergi ca un pinguin și dormi ca un câine.” Acestea sunt sfaturile pe care Li i le-a dat lui Wu Pei-fu, un comandat militar care l-a luat pe Li în casa lui pentru a afla secretul unei vieți lungi. De asemenea, Li a menționat și că este nevoie ca omul trebuie să ajungă la un echilibru cu el, iar în interiorul său să fie pace, liniște și să fie împăcat cu deciziile lui și să nu aibă gânduri negative, să se păstreze pozitiv și să practice exerciții de respirație.

De ce este atat de greu de crezut?

În Occident, durata medie de viață este înte 70 și 85 de ani, iar doar gândul că cineva poate trăi peste 100 de ani este aproape de necrezut. Nu mai zicem că dacă o persoană spune că trăieșe de peste 200 de ani deja credem că fabulează, deoarece nu știm exemple reale în acest sens. Însă de ce nu putem crede că oamenii pot ajunge să trăiască atât de mult? Trebuie să ținem cont de faptul că oamenii au un stil de viață nesătăos, însă există persoane care trăiesc în armonie cu ele și nu sunt distruse de stres, nu respiră aer poluat și fac mișcare tot timpul. Nu consumă zaharuri rafinate sau făină sau orice alimente care au fost stropite cu pesticide. În China sunt oameni care trăiesc natural și care nu au în alimentație nimic din ceea ce mâncăm noi. spre exemplu, carnea grasă, dulciurile, alimentele mondificate genetic, nu iau pastile, nu beau, nu fumează, iar dietele lor sunt bazate pe plante naturale.

În timpul liber practică meditația sau exerciții de respirație pentru sănătatea mintală. Se focusează pe lucrurile simple ș se bucură de natură. Dacă am avea o viață normală, sănătoasă, să trăim în armonie cu natura, oare speranța de viață ar crește și nopi ne-am bucura mai multă vreme de viață?

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.