Acest exercițiu este mai eficient decât o mie de abdomene

Home / Diet and Fitness / Acest exercițiu este mai eficient decât o mie de abdomene
Acest exercițiu este mai eficient decât o mie de abdomene

În ciuda faptului sunt extrem de eficiente în tonifierea mușchilor abdominali, abdomenele s-au dovedit a fi cele mai neplăcute exerciții dintre toate. Dar, potrivit instructorilor de fitness, există un alt exercițiu chiar mai eficient pentru un abdomen plat, care poate înlocui 1.000 de abdomele. Care este acesta? Aflați în materialul de mai jos! 
Acest exercițiu static presupune ca toată greutatea corpului tau să vină pe mâini și degetele de la picioare, în timp ce corpul tău este complet drept. Singura regulă este că și corpul vostru să nu se miște absolut deloc. Acest exercițiu nu va da doar un abdomen plat și tonifiat, dar, de asemenea, va îmbunătăți postura și vă va scuti de orice dureri de spate.

Experții în fitness spun că dacă faci acest exercițiu de mai multe ori pe săptămână, timp de zece minute pe zi, va da rezultate mai bune decât a face 1.000 de abdomene.

Este important să vă asigurați că poziția corpului este cea corectă, înainte de a începe acest exercițiu. De fapt, aceste cinci puncte sunt esențiale:

 • Întinde umerii cât poți de mult, în timp ce apăsați ferm palmele pe podea. Asigurați-vă că gâtul este întins și mâinile confortabile
 • Cu toate ca mușchii abdominali vor duce greul, mușchii picioarelor ar trebui, de asemenea, să fie cât se poate de tensionați. Dacă nu simțiți că tensiunea există în mușchii picioarelor, poziționați călcâiele mai departe, în timp ce apăsați mai mult pe degetele de la picioare, astfel încât să fiți foarte încordați. Apoi strângeți fesele pentru a activa mușchii din partea de jos a coprului.
 • Țineți fesele mai aproape de podea. Corpul  trebuie să semene cu o linie dreaptă, nu cu un triunghi.
 • Respirați ritmic, în scopul de a ușura eforul pe care îl depuneți, menținând această postură a corpului
 • Menținerea corpului în poziția corectă este esențială și puteți realiza cu ușurință acest lucru dacă vă imaginați un pahar de apă care stă pe partea inferioara a spatelui sau o minge care rulează drept de la ceafă la călcâi, fără a bloca în partea inferioară a spatelui.

Citește și Top 9 produse pe care nu ar trebui să le pui niciodată pe față

Cum să faci acest exercițiu?

 • Spatele drept, sprijiniți-vă mâinile și genunchii pe podea, astfel încât încheieturile să fie aliniate cu umerii.
 • Uită-te la aproximativ 10 cm în fața ta. Nasul tău trebuie să fie îndreptat spre podea, iar partea din spate a capului trebuie să fie într-o poziție paralelă cu plafonul.
 • Întinde-ți piciorul drept în spate, degetele de la picioare îndoite. Apoi întinde piciorul stâng. În acest moment, întregul corp ar trebui să fie sprijinit pe mâini și pe degetele de la picioare.
 • Strânge mușchii abdominali și mențineți timp de aproximativ 20-60 secunde.
 • Flexează genunchii, stai pe călcâie.
 • Coborâți trunchiul, în timp ce atingeți podeaua cu fruntea. Întindeți brațele în față și relaxați-vă.

Fă acest exercițiu de trei ori la rând.