Acest simplu gest reduce riscul de atac de cord cu 88%

Home / Health / Acest simplu gest reduce riscul de atac de cord cu 88%
Acest simplu gest reduce riscul de atac de cord cu 88%

Aproape 2.200 de americani mor zilnic din cauza bolilor de inimă, cu o rată a morții care intervine odată la 40 de secunde. Până acum, 7,1 milioane de americani au experimentat un atac de cord și mai mult de 790.000 suferă de unul în fiecare an. Dacă persoanele care se află în această situație ar ști că un singur gest ar scădea imediat rata apariției bolilor de inimă, atunci cu siguranță l-ar încerca sau l-ar face mai des! Și tu ai făcut acest gest, mai mult ca sigur!

Citește și: Remedii naturiste pentru pesoanele cu colesterolul ridicat

Colesterolul ridicat duce la producerea bolilor de inimă. Atunci când este prea mult colesterol în sânge, arterele se îngustează, iar fluxul de sânge de blochează aproape. Cum sângele duce oxigenul către inimă, iar arterele sunt îngroșare și nu prea permit ca asta să se întâmple, apare atacul de cord.

donarea de sangeDonarea de sânge este soluția care poate preveni apariția atacurilor de cord sau a bolilor de inimă. În 1997, cercetătorii de la Universitatea din Kansas au publicat un studiu la care au participat 3600 de subiecți. A fost comparat sângele donorilor și cel al non-donorilor, legat de anumite evenimente cardiace, cum ar fi  atacul de cord, angioplastia și folosirea nitroglicerinei. Cercetătorii au descoperit că aproape 10% din domori au suferit aceste evenimente, în timp ce 18% dintre non-donori au avut până acum afecțiuni cardiace, ceea ce a dus la concluzia că non donorii sunt mult mai predispuși ca acest lucru să se întâmple.

În 1998, rezultatele unui alt studiu au fost publicate, în care un grup de aproape 3000 de subiecți au fost monitorizați cu atenție timp de 9 ani. Rezultatele au fost comparate între sângele donorilor și al non donorilor, ceea ce a dus la descoperirea aceluiași aspect. Riscul de producere a infarctului la nivelul donorilor era mult mai scăzut, cu până la 88 %.

De ce donarea de sânge scade riscul bolilor de inimă?

Donarea de sânge se pare că reduce vâscozitatea sângelui și îl face mai subțire. Medicii spun că fierul stocat în corp duce la oxidarea colesterolului și la apariția arterosclerozei. Donând sânge, o persoană poate ceda o parte din fierul stocat în origanism, reducând și riscul de arteroscleroză.

Cercetătorii au mai descoperit și faptul că  sângele persoanelor care donează regulat reduce riscul de a apărea cheaguri sau chisturi de sânge în sistemul circulator, acestea fiind cele care duc la atac de cord. Donatul de sânge reduce și colesterolul, coroborat cu o dietă echilibrată și cu un stil de viață sănătos.