Acesta este cel mai sănătos ingredient dintre toate! Face minuni ori de câte ori îl folosești!

Home / Health / Acesta este cel mai sănătos ingredient dintre toate! Face minuni ori de câte ori îl folosești!
Acesta este cel mai sănătos ingredient dintre toate! Face minuni ori de câte ori îl folosești!

Știi care este cel mai sănătos ingredient din întreaga lume? Dacă nu, nu este nimic, îți spunem noi. Este curmala! Curmalele au o gamă variată și largă de proprietăți asupra organismului și pot trata cele mai serioase afecțiuni, atâta vreme cât le introduci în alimentație! Uite ce pot trata și cum te pot ajuta să rămâi sănătoasă!

Banala curmală, pe care o poți găsi peste tot în varianta ei uscată, deshidratată este cel mai sănătos ingredient din întreaga lume. Așa că dacă vrei să scapi de kilogramele în plus sau vrei să găsești moduri eficiente de a rămâne sănătos pentru mai multă vreme, atunci curmala este cea pe care trebuie să o încerci. Iată cum te poate ajuta!

Controlul greutății

Datorită nivelului ridicat de nutrienți, curmala îți poate da mult mai repede o senzație de sațietate, care te poate ajuta în lupta cu kilogramele. Dacă o mănânci pe stomacul gol, va regla activitatea intestinelor și va da corpului necesarul de zahăr. Curmalele nu au colesterol, dar au foarte mult zahăr, așa că nu le mânca în exces, pentru că te poși îngrășa. Un kilogram de curmale are aproximatic 3000 de calorii, care este minimum de calorii de care ai nevoie pentru a rămâne activă de-a lungul zilei.

Sursă de fier

Curmalele sunt surse excelente de fier, așa că sunt recomandate pacienților anemici. 100 de grame de curmale au aproximativ 0,9 mg de fier, ceea ce reprezintă 11% din doza zilnică. Fierul este cenesar mai ales copiilor și femeilor însărcinate.

Tratează constipația

Curmalele ajută ca mâncarea să fie digerată mai repede și mai ușor. Pune câteva curmale într-un pahar de apă și lasă-le peste noapte. ele vor elibera sucul necsar, care funcționează ca și un laxativ ce stimulează intestinul leneș.

Previne diareea

Curmalele conțin potasiu, care este util în prevenirea sau stoparea diareei. Pe lângă asta, curmalele pot reface foarte repede flora intestinală. Consumând frecvent curmale, ajuți iintestinul să creeze bacterii bune.

Scade tensiunea arterială

Curmalele sunt excelente pentru cei care suferă de tensiune ridicată. Sunt bogate în sodiu și potasiu. O mână de 5-6 curmale au 80 mg de magneziu, un mineral esențial care ajută la dilatarea vaselor de sânge.

Cresc rezistența sexuală

Înmoaie o mână de curmale în apă și lasă-le peste noapte., De dimineață, amestecă-le cu puțin lapte, adaugă miere și cardamon. Băutura este energizantă sexual și crește nivelul de energie din organism.