Acești oameni aproape că au sfidat moartea! Cum au reușit?

Home / Lifestyle / Acești oameni aproape că au sfidat moartea! Cum au reușit?
Acești oameni aproape că au sfidat moartea! Cum au reușit?

Au prins Primul și Al Doilea Război Mondial, au trecut printr-o criză economică, dar și prin cele mai importante evenimente istorice de care noi am citit doar în cărți. Experiența lor de viață ar merita să fie imortalizată într-un roman, nu numai în Cartea Recordurilor. Află care sunt cei mai longevivi locuitori ai Terrei și de unde sunt ei!

Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să trăiești mai mult de o sută de ani? Crezi că ar fi interesant sau plictisitor? Noi am făcut pentru tine un top al celor mai bătrâni oameni de pe glob. Secretul longevității lor nu l-am aflat, dar vârstele vor impresiona da.

Kamato Hongo

S-a născut în 1887, în Japonia. A fost considerată cea mai bătrănă persoană de pe glob până în 2002, anul morții ei. A trăit în Kagoshima până la vârsta de 116 ani, răspusă de pneumonie. Nu a fost niciodată o fire bolnăvicioasă, a trăit simplu, înconjurată de familie și de prieteni.

María Esther Heredia Lecaro de Capovilla

Cunoscută sub numele de María Capovilla, Maria s-a născut în septembrie 1889, în Ecuador. A fost fiica unui colonel și a dus o viață elitistă, într-o familie bogată, cu istorie. Nu a fumat niciodată, nici nu a consumat băuturi alcoolice. Acesta să fie oare secretul ei? A murit la vârsta de 116 ani.

Shirali Muslimov

Este un caz oarecum controversat. Unii spun că vârsta la care a murit este reală, în timp ce alții cred au semne de întrebare legat de longevitatea lui Muslimov. Shirali a fost păstor o viață întreagă și și-a dus existența în Barzavu, Azerbaijan, o zonă muntoasă aproape de granița cu Iran. A trăit până la vârsta incredibilă de 168 de ani sau cel puțin așa se presupune.

Elizabeth “Lizzie” Bolden

S-a născut în 1890 și a murit la vârsta de 116 ani. A fost recunoscută de Cartea Recordurilor drept cea mai longevivă persoană de pe glob de origine afro-americană. Elizabeth Bolden a fost una dintre cele 7 persoane la nivel mondial care au trăit până la această vârstă.

Jeanne Louise Calment

S-a născut Franța, în Arles, în 1875. A trăit până la 122 de ani, iar viața ei a fost destul de tumultoasă. La 113 ani, a devenit cunoscută datorită reporterilor care au ajuns în Arles la centenarul Van Gogh. A avut doi frați. Francois, cel mai mare dintre ei, a trăit până la vârsta de 97 de ani, tatăl ei până la 93, iar mama până la 86.

Carrie C. White

Aintrat în Cartea Recordurilor odată cu împlinirea vârstei de 114 ani, în 1988. Ea a fost internată la Palatka, un azil din Florida, nu din cauza vârstei, ci din cauza unei depresii survenite în 1909. A fost abandonată de familie, ultimii 75 de ani din viață și i-a petrecut în azil. Cazul ei este și el controversat, dar documentele vin să confirme faptul că merită titulatura de cea mai longevivă persoană, titlu pe care l-a deținut cu succes în perioada 1988 – 1991.