0

Adevărul despre acidul hialuronic! Tot ce trebuie să știi despre elixirul tinereții

Tinerețe fără bătrânețe! Cine nu-și dorește să fie veșnic tânăr, să aibă pielea mereu întinsă, fără riduri, fără pete, doar pielea netedă și lucioasă. Probabil că toată lumea îți dorește să aibă o piele cât mai tânără, însă cu vâsta, acidul hialuronic dispare, iar tenul nostru începe să îmbătrânească. Din fericire, în prezent există creme, chiar și suplimente pe bază de acid hialuronic, dar și injecții pentru anumite părți ale corpului. Dacă nu știți exact care este rolul acidului hialuronic, medicul Ina Sosoaca va informează despre acest elixir al tinereții de care nu ne putem lipsi 🙂

CUM AFECTEAZĂ STRESUL PIELEA? CÂT DE REPEDE PRODUCE ÎMBĂTRÂNIREA PREMATURĂ

În ultima vreme acidul hialuronic este considerat elixirul tinereții. Totuși, ce este acidul hialuronic (AH), de unde provine și ce poate să facă?

1. Cum a apărut acidul hialuronic în practica medicală?

Prima data a început sa se vorbească despre acidul hialuronic in 1934 când unii medici veterinari au descoperit o substanța noua in ochiul bovinelor și au început sa studieze proprietățile acesteia. Au aflat astfel ca acidul hialuronic are proprietatea, unica, sa atragă și sa retina apa – o molecula de acid poate sa lege 1000 de molecule de apa.

2. De ce avem nevoie de AH? 

AH este produs de celulele corpului nostru. Este prezent in mod constant in articulații, fapt care duce la obținerea de flexibilitate și mobilitatea acestora. Menține media normala a corpului vitros in globul ocular. In piele – umple golurile dintre fibrele de colagen și elastina, creând astfel aparenta unei „saltele”, in care fibrele de colagen și elastina reprezintă „arcurile sau spiralele de susținere” și acidul hialuronic reprezintă „spuma poliuretanica” care nu permite arcurilor sa se îndrepte – întindă.

3. De ce este introdus in compoziția produselor cosmetice?

Cu vârsta scade treptat producerea acidului hialuronic in organism atât cantitativ, ca și calitativ. Aceasta este una din principale cauze ale îmbătrânirii pielii și formarii ridurilor. Acest proces de scădere începe pe la 25 de ani, iar la 50 de ani producerea acestuia scade de 2 ori. Avem insa o veste buna: acidul hialuronic poate fi introdus și in produsele cosmetice (crema sau ser) , sub forma de suplimente alimentare, sau sub forma injectabila.

4. Cum se poate obține AH?

Înainte, acidul hialuronic se extrăgea din peste, cu mare dificultate, (aripi de richin) sau creasta cocoșilor. Astăzi, AH poate fi sintetizat chimic. Compoziția este identică cu ceea a AH sintetizat de corpul uman. Așa ca este unul din cele mai sigure ingrediente cosmetice și care poate provoca alergii doar in cazuri foarte, foarte rare.

5. Cum acționează crema cu AH?

Moleculele de acid hialuronic (AH) sunt destul de mari, la aplicarea cremei, sau serumului cu acid hialuronic, acestea hidratează numai stratul superficial al pielii, la 25 de ani acest lucru este suficient pentru hidratarea și egalizarea reliefului pielii, creând mediul confortabil împotriva deshidratării la nivelul epidermului. Concentrația de AH recomandata in produsele cosmetice este de la 0,01% la 1%, iar pe eticheta este menționat ca : Acidu Hialuronic, sau Glicozaminoglican, sau Hialuronan, sau Hilan.

6. Ce efecte da AH injectabil?

Începând cu 30-40 de ani este mai eficientă forma injectabila a AH. Introducerea acidului hialuronic se face prin injectare, cu ace foarte fine, pe toată suprafața fetei sau in zonele cu riduri ( între sprâncene, nasogeniale, barbiei etc). Odată ajuns in mediul nativ, natural molecula de AH începe sa atragă apa din straturile superficiale ale dermei in straturi mai profunde. Apa, acumulându-se in jurul moleculei AH, împingând astfel ridurile fi interior la suprafața.

7. Cât timp vom avea efect al AH?

Efectul procedurii durează aproximativ 6-12 luni și diferă de la un pacient la altul ( datorită particularitățile genetice, intensitatea metabolismului, durata expunerii la soare etc). Trebuie menționat faptul ca AH este biodegradabil 100%, rezulta lipsa efectelor secundare temporare sau permanente.

8. AH creează dependenta?

Vorbind despre dependenta fiziologică – aceasta nu exista, celulele proprii lucrează la fel după cum este predispoziția genetica a fiecăruia, chiar dacă introducem AH injectabil.
Psihologic creează dependenta – este normal, pentru ca atunci când observați rezultatele și efectele vizibile ale procedurii este greu sa renunțati și sa mai accepți pielea ridata pe care ati avut-o înainte.

9. Ne gândim la AH ca supliment alimentar?

O opțiune buna pentru cei care se tem de injecții, dar oricum este o varianta mai eficientă decât aplicarea cremei. AH este disponibil in farmacii in forma de capsule, care se iau câte una pe zi, se recomanda împreuna cu vitamina C, atunci eficienta acestuia creste de 8 ori. Acest tratament este însă de lunga durata, pentru persoane cu multă răbdare, pentru ca primele rezultate se observa după 2-3 luni.”, a menționat medicul estetician pe pagina de Facebook.

Medicul estetician Ina Sosoaca

Medicul estetician Ina Sosoaca

Ina Sosoaca este medic specialist în dermatologie și medicină estetică, doctor în Științe Medicale și trainer internațional pentru metode și tratamente în medicina estetică. Medicul estetician poate fi găsit pe facebook cu numele Ina Sosoaca.
Doctorul estetician Ina Sosoaca colaborează cu Bella Medical Spa, unde vă puteți face programări pentru consultații.

S-ar putea să-ți placă și...