0

Adio, riduri! Medicul dermatolog Ina Șoșoaca explică ce presupune tratamentul vampir (tratamentul antirid)

Bătrânețea este un factor de stres pentru toată lumea, în special pentru femei. Indiferent cât ne dorim să nu îmbătrânim, acesta este un proces natural. Odată cu înaintarea în vârstă apar și ridurile, organismul nu mai produce colagen, iar producția de acid hialuronic din piele scade și ea. Din fericire există variante multiple pentru amânarea bătrâneții, iar unul dintre tratamentele minune la care apelează majoritatea persoanelor publice este tratamentul vampir. I se spune așa deoarece pacientului i se injectează în față propriul sânge. Nu vă speriați, dupăce veți încerca acest tratament, pielea voastră va fi mult mai sănătoasă, iar ridurile vor dispărea cu timpul. Medicul Ina Șoșoacă ne explică ce înseamnă tratamentul vampir și când putem să încercăm acest tip de rejuvenare facială.

Medicul estetician Ina Sosoaca
Medicul dermatolog specializat în medicină estetică Ina Șoșoacă

Procedura Plasmolifting (PRP – tratamentul „vampir”) poate fi efectuata la orice vârstă, însă este indicata de la 30-35 ani, când apar primele semne vizibile ale îmbătrânirii.

Sunteți indicați pentru acest tip de procedură dacă:

⋅ au apărut modificări în fibrele țesutului conjunctiv ale pielii, datorate înaintării în vârstă (elastoze)
⋅ pielea suferă de laxitate
⋅ aveți pielea uscata sau descuamata
⋅ v-au apărut riduri
⋅ aveți început de ptoza gravitationala la nivelul fetei si gâtului (piele lăsată)
⋅ prezentați vergeturi
⋅ v-ați expus excesiv la raze ultraviolete (soare/solar)
⋅ aveți nevoie de o refacere a pielii după proceduri de peeling chimic sau laser
⋅ va cade parul mai mult decât este normal etc.

PRP-ul este contraindicat daca suferiti de boli grave interne, boli sanguine sistemice, sarcina, imunosupresie, tulburări psihice.

Cum se efectuează procedura Plasmolifting (PRP)?

Cu o zi înainte este bine sa evitați alimentele grase, prăjite sau cu conservanți. Cu 4 ore înainte este bine sa va hidratati bine și eventual sa nu mâncați. Pentru obținerea PRP-ului, se utilizează o fiola speciala de Plasmolifting, în care sângele recoltat va fi prelucrat. Procedura este similara cu recoltare a sangelui pentru analizele de rutină.

În faza următoare, sângele este plasat într-o centrifuga specială, unde plasma va fi separata în 3 părți: plasma săracă în trombocite (BeTP), plasma bogata în trombocite (PRP) și eritrocite.

Pentru tratament, se folosește plasma bogata în trombocite, aceasta va fi injectata imediat în pielea pacientului. După introducerea plasmei in stratul reticular al dermei, fibroblastii activi determina producția de fibre noi, elastina și colagen, care împreună creează un lifting natural al pielii.

În cazul în care plasma este introdusă mezoterapeutic (mai profund), se stimulează și mai mult sinteza acidului hialuronic propriu, fapt ce duce la hidratarea profunda și de lunga durata a pielii. Procedura în sine durează aproximativ o oră și nu necesita anestezie (eventual doar o crema anestezica – aplicabila în cazul pacienților mai sensibili).

Ina Sosoaca este medic specialist în dermatologie și medicină estetică, doctor în Științe Medicale și trainer internațional pentru metode și tratamente în medicina estetică. Medicul dermatolog poate fi găsit pe facebook cu numele Ina Sosoaca.

Doctorul estetician Ina Sosoaca colaborează cu Bella Medical Spa, unde vă puteți face programări pentru consultații.

S-ar putea să-ți placă și...