Motivul apariției pungilor de sub ochi

Home / Beauty Tips / Motivul apariției pungilor de sub ochi
Motivul apariției pungilor de sub ochi

Nu te-ai gândit vreodată că pungile pe care le ai sub ochi au alte motive decât nopțile nedormite și oboseala pe care ai acumulat-o. Cu toate astea, ai observat că de ceva timp, pungile au început să devină din ce în ce mai pronunțate, cu toate că orarul tău de somn a revenit la normal. Ce se întâmplă și care este motivul pungilor de sub ochi, de fapt?

Un prim motiv al apariției pungilor de sub ochi ar fi faptul că rinichii nu funcționează corect, ceea ce nu este deloc bine. Adaugă la asta și retenția de lichide din cauza unei alimentații foarte bogate în sare și grăsimi, și deja sunt semnalele care ar trebui să te pună pe gânduri și să te facă să iei măsuri în acest sens.

Motivul pungilor de sub ochi mai poate fi legat și de consumul unor medicamente și al statului în picioare excesiv de mult. Așa că dacă ai un job în care nu prea stai jos, trebuie să fii foarte atentă la semnalele pe care ți le transmite corpul. În cazul persoanelor care suferă de afecțiunea rinichilor numită Sindrom nefrotic, sângele are o deficiență de proteine, care apare la nivelul ochilor, sub formă de pungi. Simptomele apar mai ales dimineața, iar seara se pot muta la nivelul picioarelor.

Ele mai pot indica și boli alergice oftalmologice, cum ar fi rinita și conjunctivita, care trebuie tratate imediat, până nu se agreavează. La fel, pot indica infecții respiratorii sau ale sinusurilor nazale.

Alte motive ar mai putea fi:

 Genetică

Dacă ai aceste pungi sub ochi încă din copilărie, înseamnă că poate fi o predispoziție genetică la creșterea țesutului adipos, nu este motiv de îngrijorare neapărat.

Hormoni

O mare parte dintre femei au aceste pungi sub ochi  în anumite faze ale ciclului menstrual. Motivul apariției pungilor este retenția de lichide.

Vârsta

Odată cu înaintarea în vârstă, țesutul pre-orbital este în creștere și are tendința de a se manifesta sub formă de pungi permanente sub ochi.

Oboseală excesivă 

Orice noapte nedormită își pune amprenta pe organismul nostru, iar asta se poate manifesta și la nivelul ochilor. Consumul de alcool și de droguri poate accentua pungile de sub ochi, care combinate cu oboseala, ajută la instalarea permanentă a acestora pe față. Dacă vă aflați într-unul din aceste cazuri, încercați să mai reduceți din aceste substanțe și să vă odihniți mai bine, pentru a anihila prezența pungilor.