Află cum îți poți prepara singură ulei cu gălbenele și tămâie, perfect pentru tenul matur!

Home / Beauty Tips / Află cum îți poți prepara singură ulei cu gălbenele și tămâie, perfect pentru tenul matur!
Află cum îți poți prepara singură ulei cu gălbenele și tămâie, perfect pentru tenul matur!

Indiferent dacă este uscată, normală, sensibilă, grasă sau mixtă, începând cu vârsta de 30 de ani, pielea femeilor începe să îmbâtrânească ușor și are nevoie urgentă de hidratare puternică și de remedii naturale care să îi regenereze celulele. Loțiunile demachiante, apele floral și tonice, măștile, cremele, trebuie să curețe pielea ți să o regenereze. Rețeta care urmează este una din acele rețete salvatoare, care previn îmbătrânirea și vă asigură un ten curat și luminos, ca la 20 de ani. Așa se prepară uleiul cu gălbenele și tămâie, unul din cele mai eficiente pentru ten!

Această rețetă se prepară foarte simplu și fără prea multe bătăi de cap. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, pe care le găsești foarte simplu în magazinele de profil.

Unguentul minune care șterge orice riduri! Toți vor crede că ți-ai injectat colagen!

Ingrediente ulei de gălbenele și tămâie

  • 50 g flori de gălbenele uscate
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de ulei de cânepă
  • 15 picături de ulei esențial de tămâie sau de trandafiri.

Mod de preparare și folosire

Puneți florile într-un borcan cu gura largă și turnați deasupra uleiul de floarea soarelui. Acoperiți gura vasului, cel mai bine cu un capac filetat și puneți borcanul în dreptul unei ferestre însorite, timp de 3 săptămâni, apoi filtrați uleiul. Adăugați uleiul de cânepă și treceți preparatul într-un flacon de sticlă cu dop care se însurubează. Adăugați uleiul esențial de tămâie sau de trandafir, picurat picătură cu picătură. Scuturați bine sticla. Când vreți să vă curățați fața, vărsați câteva picături de ulei pe un tampon de vată.

Gălbenelele sunt cel mai bun aliat al pielii mature. În ce privește tămâia, efectele ei anti-îmbătrânire sunt cunoscute încă din vremea egiptenilor, care o foloseau la mumificare. Comparația nu este una prea fericită, dar pielea se mumifică și ea, în sesn pozitiv: se întinde și devine mai rezistentă în timp.