Află cum să folosești corect buretele de machiaj

Home / Beauty Tips / Află cum să folosești corect buretele de machiaj
Află cum să folosești corect buretele de machiaj

Poate nu ești familiarizată foarte bine cu buretele de machiaj sau poate încă nu îl folosești, pentru că nu îl consideri util. El te ajută să distribui uniform fondul de ten sau să ștergi orice urmă de make up care nu este la locul ei pe față. Te poate ajuta să distribui și concealer-ul și practic orice produs cu textură cremoasă. Este mult mai igienic decât a folosi mâinile sau degetele pentru asta. Dacă începi să îl folosești, trebuie să știi câteva lucruri, care te pot ajuta enorm în realizarea unui machiaj corect și evitarea oricărui tip de neplăceri pentru ten. 

Nu folosi un burete murdar

Știm că tu crezi că nu este mare lucru dacă ai folosit acel burete de 10 ori înainte și mai are urme de fond de ten impregnate în el. Este una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face, pentru că în acel burete se adună tot felul de impurități care îți pot afecta tenul, cu fiecare folosire. Buretele trebuie curățat după fiecare utilizare, pentru a-l dezinfecta practic. Dincolo de toate, a folosi un burete murdar, nu te va mai ajuta atât de mult să blenduiești și să distribui produsele cu textură cremoasă pe care le aplici pe față.

Nu folosi buretele pentru 1 milion de produse

Bureții de machiaj vin în diferite forme, fiecare adaptată unui anume tip de produs. În funcție de produsul pe care îl aplici pe față(fond de ten, bronzer, iluminator), ai o anumită formă pentru el, astfel încât să îl manevrezi mai bine. Tocmai de aceea, este recomandat să nu folosești un singur burete pentru toate produsele, ci bureți separați. Pentru că texturile sunt diferite, buretele se va încărca repede și va deveni cât se poate de inutil.

Nu cumpăra cel mai ieftin burete

Atunci când alegi să folosești burete de machiaj, fă o investiție în el. Nu te repezi la cel mai ieftin, gândindu-te că oricum este un burete și atât, de ce să dai mulți bani pe el? Cât se poate de greșit. Bureții ieftinii sunt foarte subțiri și mici. În plus, absorb mult prea mult produs, ceea ce nu te ajută deloc. Cumpără un burete mai scump, din magazinele de specialitate, de preferat.

Udă buretele doar când ai nevoie

Buretele de machiaj nu se udă constant. E adevărat, pentru un efect luminos și sănătos, poți uda buretele înainte de a aplica produsul, astfel încât efectul să fie wow. Buretele absoarbe apa și limitează cantitatea de fond de ten pe care o folosești, acoperind exact atât cât trebuie. Dar un burete uscat este mult mai simplu de utilizat și te ajută mult mai mult pe partea de blenduire.