Ai auzit de cura cu drojdie de bere? Este perfectă pentru detoxifiere și pentru tratarea acneei!

Home / Health / Ai auzit de cura cu drojdie de bere? Este perfectă pentru detoxifiere și pentru tratarea acneei!
Ai auzit de cura cu drojdie de bere? Este perfectă pentru detoxifiere și pentru tratarea acneei!

Drojdia de bere, cea pe care o foloseai până acum în cu totul și cu totul alte scopuri, este unul dintre cele mai eficiente ingrediente atunci când vine vorba de detoxifierea organismului și tratarea diferitelor boli! O cură cu drodjie de bere te poate scăpa de multe afecțiuni, dincolo de faptul că îți lasă tenul curat ca lacrima, dacă o folosești ca mască de față! Iată ce boli combate cura cu drojdie de bere!

Drojdia de bere are un conținut ridicat de aminoacizi și întregul complex de vitamine B, precum și calciu, magneziu, fosfor, potasi, fier și seleniu, precum și lipide, glucide și proteine. Tocmai de aceea, o cură cu drojdie de bere te poate scăpa de o mare parte dintre problemele de sănătate pe care le ai.

Cum se ține cura cu drojdie de bere?

Cura cu drojdie de bere durează între 10 și 30 de zile, în funcție de cât de mult poate rezista cel care se hotărăște să țină această cură. După această perioadă, se face o săptămână de pauză și cura se poate relua.

Practic, în această cură, se consumă drojdie proaspătă, care poate fi combinată cu miere certificată ecologic. Acest amestec se prepară în felul următor: la o lingură de drojdie se adaugă două linguri de miere. Compoziția se amestecă până când se obține o pastă omogenă. Aceasta se consumă câte o lingură, de trei ori pe zi, înaintea meselor principale.

Mai există o formă sub care poate fi aplicată această cură, mai ușor de digerat de organism. Drojdia uscată se dizolvă în jumătate de litru de suc proaspăt de legume, fructe sau ceai. Pentru aceasta, este nevoie de două lingurițe de drojdie uscată, care se amestecă bine cu lichidul în care este introdusă. Se consumă tot de trei ori pe zi, înaintea meselor principale.Se ține la frigider.

Încercați să nu o consumați după mesele principale, pentru că ea crește pofta de mâncare.

Ce proprietăți are drojdia de bere?

Drojdia de bere, prin conținutul ridicat de minerale și vitamine pe care îl are, este puternic antianemică, tonică, luptând și împotriva depresiei. Totodată, este vitaminizantă și remineralizantă, fiind eficientă în detoxifierea organismului. Repară și ficatul afectat de medicamente sau de consum excesiv de cafea, alcool sau diferite alimente. Mai mult chiar, este hipocolesterolemiante, adică reduce colesterolul și rezolvă toate problemele care țin de acest aspect.

Pentru ce afecțiuni și boli poate fi folosită cura de drojdie?

Drojdia tratează bolile cardiovasculare cronice și obezitatea, precum și paraliziile. Toate afecțiunile dermei și epidermei, pe fond nervos sau de alimentație sunt tratate prin această cură, de la psoriazis, acnee, seboree, sclerodermie. Dincolo de asta, drojdia de bere menține sănătatea pielii, a părului și a unghiilor, de aceea este folosită și ca mască de față. Ea scade colesterolul și glicemia, fiind un tonic excelent pentru sistemul nervos și pentru organism. Tratează depresia și are efect regenerator. Ajută la asimilarea vitaminelor și mineralelor de către organism.

Cura de drojdie de bere mai este eficientă și în cazul:

  • stomatite, afte bucale
  • tratează disfuncțiile sexuale
  • combate și tratează cancerul de prostată, de piele, de ficat și de gât, inhibând creșterea tumorilor
  • ulcerații vaginale, ulcerații anale, boli infecțioase
  • utilă în demență, maladia Alzheimer, boala Parkinson, în cure de 14 zile
  • eficientă în tratarea hepatitelor  virale A, B, C și a cirozei hepatice
  • gastrită, ulcer gastric, colită, enterocolită, constipaţie, infecţii intestinale
  • adjuvant în cazurile de gripă.
  • îmbunătățește memoria

Curele de drojdie de bere nu sunt indicate persoanelor care suferă de insuficiență renală.