Cea mai sănătoasă apă potabilă

Home / Health / Cea mai sănătoasă apă potabilă
Cea mai sănătoasă apă potabilă

Apa este nutrient vital pentru funcționarea corectă a corpului. Corpul uman este format din aproximativ 75% apă, care este baza pentru sânge, sucuri digestive, urină și transpirație, și este conținută în mușchi macră, grăsime și oase. Când vine vorba de apă potabilă, oferta este diversificată: apă de la robinet, apă îmbuteliată, distilată, alcalină, minerală, apă cu vitamine. Dar cum alegi corect apa pe care trebuie să o bei? 

Apa de la robinet nu este bună pentru tine!

Deși, în general considerată ca fiind sigură, apa de la robinet conține arsenic, aluminiu, fluoruri, clor și o serie de substanțe chimice, foarte periculoase. Chiar dacă fluorul previne apariția cariilor și îmbunătățește sănătatea dinților, acesta declanșează o serie de probleme de sănătate: slăbește oasele și crește riscul de a dezvolta osteoporoza și cancer; slăbește sistemul imunitar și accelerează îmbătrânirea. Cu toate acestea, se adaugă la aproape fiecare alimentare cu apă municipale din țară. Arsenic, o altă substanță chimică toxică găsit în apa de la robinet, în cantități mari, a fost legată de mai multe tipuri de cancer. Aluminiu, de asemenea, poate declanșa o serie de probleme de sănătate, inclusiv un risc crescut de Alzheimer și boala Parkinson, hiperactivitate și dificultăți de învățare la copii, precum și boli gastro-intestinale si hepatice.

Apa îmbuteliată este sigură?

Din păcate, răspunsul este NU. V-ați aștepta ca apa îmbuteliată să fie mai sănătoasă, dar de multe ori aceasta nu este mai sigură decât apa de la robinet.  In plus, consumul de apă din sticle de plastic prezintă un risc suplimentar pentru sănătate, deoarece acestea conțin o substanță chimică numită bisfenol A sau BPA, care este un disruptor hormon sintetic, care poate cauza cancer la sân și la prostată, obezitate, pubertate prematură, disfuncții ale sistemului imunitar, precum și deficiențe de învățare și probleme comportamentale.

Apa alcalină are minerale mai puține

În ciuda faptului că este considerată sigură, există o mulțime de probleme de sănătate legate de apa alcalină. Apa alcalină are un nivel de pH mai ridicat (8 sau 9), comparativ cu apa potabilă obișnuită (7). Utilizarea pe termen lung a apei alcaline sau apei ionizate poate întrerupe procesul digestiv natural prin scăderea acidului necesar pentru a absorbi produsele alimentare. Acest lucru va perturba în cele din urmă bacteriile bune și va duce la infecții parazitare, ulcere ș malabsorbție.

 Apa distilată nu are minerale

Orice fel de apa care a fost evaporată și s-a colectat, lăsând în urmă orice depuneri solide, inclusiv minerale este apa distilată. Asta e problema principală cu apă distilată – se fierbe și prin fierbere dispar mineralele. Astfel, aceasta își pierde nivelul pH-ului neutru și devine acidă, ceea ce înseamnă că atrage mineralele din corpul sau recipientul în care este stocată. Ar trebui să folosiți apă distilată numai pentru o perioadă scurtă de timp și numai atunci când doriți să detoxifiați organismului, deoarece aceasta apă poate ajuta la tragerea toxinelor din organism. Dacă bei pe termen lung, aceasta va conduce la o serie de probleme de sănătate.

Apa de izvor, cea mai bună!

Apa de izvor este cea mai sănătoasă apă.  Are un pH neutru (între 6,5-7,5), care este ideal pentru corpul tău, spre deosebire de apa distilată, care este prea acidă sau apa alcalină. Principalul motiv pentru aceasta este cea mai sănătoasă apă de pe planetă este faptul că este pură, în stare brută, naturală. Și cel mai bun lucru este că e gratuită!