Ai genul acesta de papuci? Aruncă-i imediat, sunt foarte periculoși!

Home / Lifestyle / Ai genul acesta de papuci? Aruncă-i imediat, sunt foarte periculoși!
Ai genul acesta de papuci? Aruncă-i imediat, sunt foarte periculoși!

Vara, toată lumea preferă încăltăminte cât mai comodă și cât mai…deschisă. Asta pentru că este cald, iar piciorul trebuie să respire cât mai bine. Așa că papucii și șlapii par a fi cea mai înțeleaptă decizie. Se pare însă că nu! Cel puțin, așa spun specialiștii, care avertizează asupra riscurilor la care te expui dacă porți genul acesta de încălțăminte! Uite la ce te expui!

Cu toate că producătorii de crocs și șlapi îți vând produsele, insistând asupra beneficiilor pe care le au acest gen de încălțări asupra picioarelor, specialiștii spun că încălțările care nu susțin talpa piciorului foarte bine nu sunt recomandate pentru a fi purtate întreaga zi. în această categorie intră atât crocșii, cât și șlapii, care sunt instabile în picior și dau o senzație de disconfort atunci când le porți. Piciorul este mult prea liber și nu este fixat foarte bine înăuntrul lor, ceea ce poate duce la accidentări. Ele pot fi purtate doar la plajă, dar cam aici s-ar limita aria lor de acțiune. Sunt foarte mulți pacienți care se plâng de dureri de picioare și de călcâie atunci când le poartă. Un medic ortoped din Illinois spune că din cauza faptului că piciorul este instabil, există o tendință de a suci degetele de la picior, ceea ce poate duce la tendonită, diformități, probleme ale unghiilor, bătături și multe altele. În concluzie, nu poți purta acest gen de încălțări fără a avea probleme ulterioare.

crocs

Așa că dacă porți genul acesta de încălțăminte, este cazul să renunți la ele, și asta cât poți de repede. Iar dacă cei din familie sau cei mici sunt fani crocși sau șlapi, gândiți-vă la cel mai mare risc la care îi expuneți, și anume acela că pot fi prinși la scările rulante și pot produce probleme foarte mari , cum ar fi luxații sau chiar mai rău. Cele mai multe cazuri de accidentări fac referire fix la aceste cazuri, care se întâmplă foarte des, atât la nivelul adulțilot, cât și al copiilor. Înlocuiește cu alt tip de încălțare comodă, în care piciorul să fie stabil, pentru a evita riscul accidentărilor.