Ai grijă pe ce așternuturi dormi. Bacteria care poate provoca o boală letală

Home / Lifestyle / Ai grijă pe ce așternuturi dormi. Bacteria care poate provoca o boală letală
Ai grijă pe ce așternuturi dormi. Bacteria care poate provoca o boală letală

Cercetătorii au descoperit un tip de bacterie care provoacă o infecție fungică la nivelul plămânilor. Această boală se dezvoltă cu timpul din cauza unei ciuperci ce se formează pe așternuturi, în special perne, ai cărei spori poate aduce grave probleme de sănătate.

Stewart Armstrong (36 de ani) se numără printre persoanele care au contactat această ciupercă. Bărbatul tușea, avea febră, frisoane, nu mai auzea foarte bine, iar după toate aceste simtome a hotărât să meargă la medic. Situația, între timp, se înrăutățise, căci începuse să scuipe chiar și sânge. După un set de analize, medicii au constat că Stewart suferea de aspergiloză la plămâni.

Mucegaiul microscopic care poate fi letal

Din cauza mucegaiului Aspergillus de pe fețele de pernă, bărbatul s-a ales cu această infecție care i-a pus viața în pericol.Acest mucegai se poate găsi și în aerul respirabil, în aerul condiționat, băi, bucătării, în general formându-se în mediile călduroase și umede. Dacă nu este descoperită la timp, această infecție poate să afecteze serios plămânii.