Ai părul vopsit? Uite ce greșeli faci în îngrijirea lui!

Home / Beauty Tips / Ai părul vopsit? Uite ce greșeli faci în îngrijirea lui!
Ai părul vopsit? Uite ce greșeli faci în îngrijirea lui!

Părul vopsit este destul de greu de întreținut, mai ales pentru că firul de păr este deja afectat de produsele conținute în vopseaua de păr, precum și de procesele de decolorare. Chiar dacă ești ferm convinsă că ai grijă de el ca la carte, citește materialul de mai jos pentru a vedea dacă faci vreuna din greșelile frecvente în ceea ce privește acest ritual. Vei rămâne surprinsă cu siguranță!

Speli părul la o zi după ce l-ai vopsit

Este una din cele mai des întâlnite greșeli în ceea ce privește îngrijirea părului. După ce ai vopsit păru, așteaptă 72 de ore înainte de a-l spăla cu șampon. Este nevoie de cel puțin 3 zile pentru ca porii să se închidă, iar scalpul să se refacă. Mai mult, în 72 de ore, moleculele de culoare sunt stabilizate pe firul de păr, iar asta îți va asigura o culoare de durată.

Speli părul prea des

Cel mai mare inamic al culorii este apa, spun specialiștii. Chimicalele din produsele de vopsit îți fac părul mult mai vulnerabil, mai ales când vine vorba de apă. Asta nu înseamnă că nu trebuie să mai faci duș, ci doar sp eviți să îți speli părul atât de des. Atunci când îți speli părul,nu îți da capul pe spate, ci lasă apa să curgă peste el pentru câteva minute. Folosește un șampon uscat, mai degrabă decât unul normal, dacă vrei ca și culoarea părului să reziste mai mult, iar prul să nu mai fie atât de afectat.

Clătești cu apă fierbinte

Apa fierbinte nu face bine părului vopsit, ea fiind cea care îl decolorează mai repede, tot specialiștii spun. Cu cât apa este mai fierbine, cu atât va dispărea mai repede culoarea.

Nu folosești balsam pentru păr vopsit

Chiar dacă ți se pare că balsamul pe care îl ai este foarte bun, trebuie să îl schimbi, dacă nu este special adaptat părului vopsit. Părul vopsit tinde să devină foarte uscat, așa că are nevoie de mult mai multă hidratare cât cel care nu este vopsit. Dacă folosești balsam special pentru părul vopsit, vei scăpa de multe probleme. Folosește-l ori de câte ori te speli pe cap, pentru a preveni despicarea vârfurilor. Lasă balsamul ceva mai mult timp în păr, pentru maxim de efect.

Revopsirea neuniformă

Atunci când este nevoie de o reîmprospătare de culoare sau când îți cresc rădăcinile și se vede diferența de culoare, încearcă următorul lucru. În loc să aplici vopseaua pe toată lungimea firului de păr, vopsește doar rădăcinile, lasă vopseaua să acționeze și intră în duș. Masează-ți scalpul și rădăcinile, încercând să împrăștii culoarea pe toată lungimea firului de păr. Adaugă apă, dacă este necesar. Apoi clătește.