Ai tenul gras? Încearcă această mască de față pentru a scăpa de tenul lucios!

Home / Beauty Tips / Ai tenul gras? Încearcă această mască de față pentru a scăpa de tenul lucios!
Ai tenul gras? Încearcă această mască de față pentru a scăpa de tenul lucios!

Dacă ai tenul gras sau mixt, o simplă mască de față te poate ajuta să reglezi sebumul și să te bucuri de aspectul unui ten curat, fără luciu. Masca este cu atât mai importantă cu cât a venit vara, iar excesul de sebum poate fi cu adevărat o problemă pentru tine! Iată cum trebuie să o prepari!

Citește și: Patru trucuri de frumusețe care îți schimbă viața! Japonezele fac asta de mii de ani

Un remediu foarte simplu pentru tenul gras, care ține sebumul sub control, este masca de față pe care Elli.ro ți-o propune. Vei avea un ten curat și luminos, dar fără să fie..uleios. Masca este perfectă pentru tenul gras și mixt și trebuie să o încerci acum!

Cum se prepară masca de față?

  1. Adaugă o lingură de floridină, una de lemn de santal pudră și puțin turmeric. Amestecă toate ingredientele.
  2. Adaugă lapte și amestecă în continuare până obții o pastă omogenă. Asigură-te că amestecul nu este prea subțire, pentru că asta ar putea face pasta să alunece de pe față și nu este prea plăcut.
  3. Aplică masca pe față și las-o să acționeze pentru 10-20 de minute, până când se usucă natural.
  4. Îndepărtează masca cu apă călduță și mișcări circulare.
  5. Repetă procedeul o dată pe săptămână și vei avea o piele strălucitoare, fără exces de sebum!

De ce funcționează această mască de față?

Această mască conține floridină, care absoarbe excesul de sebum, dar și curăță pielea, înlăturând celulele moarte și mizeria de pe față. Lemnul de santal hidratează tenul și oferă o senzație de prospețime și de răcorire a întregii fețe, prin ingredientele active pe care le conține. Astfel, tenul tău va arăta impecabil, iar porii se vor micșora, având un efect de toner asupra feței. Turmericul are proprietăți antiinflamatorii și exfoliante, alături de abilitatea de a albi pielea. Iar combinația dintre ele nu are cum să nu fie benefică. Pregătește-ți tenul pentru vară și aplică această mască. Va redresa instant toate problemele pe care le ai la nivelul feței!