Ai pistrui, ești blondă și ai pielea deschisă? Uite cum trebuie să te machiezi corect

Home / Beauty Tips / Ai pistrui, ești blondă și ai pielea deschisă? Uite cum trebuie să te machiezi corect
Ai pistrui, ești blondă și ai pielea deschisă? Uite cum trebuie să te machiezi corect

Dacă ai tenul în nuanțe calde, look-ul tău este destul de delicat, în aparență. Nu poți folosi nuanțe puternice atunci când vine vorba de machiaj, pentru că ele vor contrasta foarte mult cu tenul. Alege tonuri calde, maronii, care se pot blendui foarte bine pe față și nu folosi produse cosmetice în exces, fie că este vorba de blush, fie că este vorba de fard de pleoape. Aplică totul cu măsură!  Uite de ce ar mai trebui să ții cont dacă ai tenul în nuanțe calde, iar părul tău este blond!

Citește și: Cum să rămâi frumoasă cu bani puțini sau deloc? Trucuri care îți salvează buzunarul!

Dacă nu știi exact cum te încadrezi în această tipologie, iată câteva semne care te pot ajuta:

  • ai părul blond natural, deschis la culoare sau castaniu deschis
  • ochii îți sunt albaștri, căprui sau verzi
  • pielea ta dezvoltă un bronz frumos, arămiu
  • ai pistrui
ten cu pistrui make up
Emma Watson se încadrează, de exemplu, în această categorie de femei 🙂

Dacă îndeplinești condițiile de mai sus, faci mai mult ca sigur parte din această tipologie și ar trebui să urmezi sfaturile de mai jos în ceea ce privește make-up-ul tău zilnic.

După ce aplici un BB Cream în nuanțe delicate pe întreaga față, acoperă cearcănele sau zonele cu probleme folosind un anticearcăn bun. Pentru a fi mai ușor de întins, aplică-l pe un bețișor de urechi. Folosește o pudră compactă, pe care să o aplici ușor pe față, fără a exagera. Ea va absorbi excesul de sebum și îți va face tenul mat. Cel mai bine ar fi să folosești o pudră translucidă, pentru că tipul tău de ten și pistruii cer acest lucru. Nu încerca să acoperi pistruii cu fond de ten în exces sau pudră.

Pentru pleoape, folosește un fard în culoarea piersicii, pe care să îl aplici pe întreaga ta pleoapă. Se va blendui foarte bine cu tonul natural al pielii tale și îți va da un look curat și simplu, cu o privire la fel de caldă ca și fardul de pleoape Pe colțul ochiului, aplică un fard în tonuri maro mai închis, pentru a contura ochiul și privirea mai bine. Acesta va crea impresia de umbră și va mări puțin ochiul. Folosește o pensulă de blenduire pentru rezultate eficiente. Același fard îl poți aplica și pe peloapa inferioară, pentru a-ți îndulci și mai mult privirea. Fardul funcționează mai bine decât un creion sau un eyeliner, aspectul final fiind mult mai soft. Finisează cu un mascara în tonuri maro.

Rujurile în nuanțe pale sau nude se potrivesc cel mai bine tenului tău. Dacă vrei să faci o extravaganță, poți încerca și o nuanță ceva mai aprinsă, de portocaliu. Fardul de obraz poate fi într-o nuanță ușor arămie. Nu exagera cu el, nu este cazul. Este suficient cât să îți contureze puțin pomeții.

Citește și: totul despre Frumusețe

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.