Ai tenul mixt? Uite ce mască trebuie să încerci chiar astăzi!

Home / Beauty Tips / Ai tenul mixt? Uite ce mască trebuie să încerci chiar astăzi!
Ai tenul mixt? Uite ce mască trebuie să încerci chiar astăzi!

Dacă ai tenul mixt deja știi ce fel de produse trebuie folosești. Se întâmplă însă de multe ori să întâmpinăm probleme cu produsele cosmetice comerciale. Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție! Aceste nu lucrează asupra tenului așa cum ar trebui, iar excesul de sebum este cel care îți dă cele mai multe bătăi de cap. Nu știi ce să faci și cum să faci pentru a avea un ten echilibrat și curat, din acest punct de vedere. O singură mască de față te poate ajuta să faci acest lucru și aceasta este o mască de plante. Bucură-te de o infuzie bogată de nutrienți pentru pielea ta! În numai 15 minute, vei avea un ten luminos și sănătos!

Pentru realizarea acestei măști, ai nevoie de următoarele ingrediente: două mâini de amestec de păpădie, urzici și rozmarin proaspete, două linguri de apă minerală, o lingură de praf de argilă, două rondele de castraveți.

Citește și: Pune această mixtură peste cearcăne, iar dimineața te vei trezi fără ele

Mod de prepare și folosire: 

Mască ideală pentru fața ta
Mască ideală pentru fața ta

Se înmoaie foarte bine plantele într-un castron cu apă, apoi se bagă într-un blender. Se adaugă două linguri de apă minerală și se mixează totul, până se obține o pastă verde. Dacă aceasta este prea subțire, se adaugă un praf de argilă, până se obține o pastă verde. Se întinde masca pe față, după ce a fost curățată în prealabil, se pun două rondele de castraveți pe ochi. Vă întindeți pe un pat sau pe o canapea timp de jumătate de oră, cu picioarele ridicate sau pe un perete. La sfârșit, masca se clătește cu puțină apă călduță.

Ingredientele din mască vor absorbi excesul de sebum și îl vor regla la nivelul întregului ten. Ca și adjuvant pentru întreaga zi, apelați la foițele cosmetice de orez. Se găsesc în magazinele de specialitate și sunt foarte la îndemână atunci când vine vorba de absorbția excesului de sebum. Atunci când aveți nevoie, scoateți o foiță de orez și tamponați ușor fața cu ea. Va absorbi grăsimea instant, iar tenul va deveni uniform. Funcționează chiar și dacă aveți fond de ten pe față sau pudră.