Motivul pentru care nu ar mai trebui sa iei niciodata antiinflamatoare in timp ce faci sport

Home / Health / Motivul pentru care nu ar mai trebui sa iei niciodata antiinflamatoare in timp ce faci sport
Motivul pentru care nu ar mai trebui sa iei niciodata antiinflamatoare in timp ce faci sport

Potrivit unui studiu realizat la Institutul Karolinska de către o echipă de cercetători din Suedia, un anumit tip de inflamatoare împiedică procesul de creștere a masei musculare. Astfel, dacă luați aceste medicamente în timp ce faceți sport, este posibil ca efortul să fie făcut în zadar.

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII: 16 CAZURI DE MENINGITE/MENINGO-ENCEFALITE CU VIRUS WEST NILE. CARE SUNT SIMPTOMELE ACESTEI INFECȚII

Din studiul oamenilor de știință reiese că antiinflamatoarele precum ibuprofen poate inhiba dezvoltarea musculară. Studiul a fost publicat în „Acta Physiologica” și a avut ca scop analiza efectelor ibuprofenului asupra mușchilor scheletici ai adulților care practicau exercițiile fizice cu ajutorul greutăților.

În acest studiu au participat persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, care au fost împărțițte în mod aleatoriu în două grupuri. Jumătate dintre aceștia au primit o doză relativ ridicată de ibuprofen (1.200 mg, considerată o doză normală în 24 de ore), iar celorlalți li s-a administrat o doză mică de aspirină (75 mg), în fiecare zi, timp de opt săptămâni. În timpul tratamentului cu antiinflamator, participanții au efectuat exerciții cu greutăți concepute special pentru coapse, de două sau trei ori pe săptămână.

După cele opt săptămâni de studiu, oamenii de știință au măsurat anumite variabile, inclusiv creșterea masei musculare, forța și markerii antiinflamatori din mușchi. Astfel, cercetătorii au descoperit că mușchii persoanelor care au luat doze mici de aspirină s-au dublat în comparație cu celălalt grup.

PRINTR-UN SIMPLU SELFIE DESCOPERI DACĂ SUFERI DE CANCER PANCREATIC

De altfel, s-a constatat că și forța musculară a fost afectată de dozele ridicate de ibuprofen, însă diferența nu a fost atât de mare ca în cazul creșterii masei musculare. ” Rezultatele sunt extrem de interesante din moment ce utilizarea medicamentelor antiinflamatoare este atât de răspândită, atât printre atleții de elită cât și a indivizilor care desfășoară activități (sportive — n.r.) recreaționale”, a susținut Tommy Lundberg, cercetător în cadrul institutului amintit, unul dintre semnatarii studiului.

Lundberg a adăugat că s-a optat pentru analizarea efectelor ibuprofenului deoarece este cel mai studiat antiinflamator de pe piață, însă cercetătorii consideră că oricare medicament antiinflamator nesteroidian de pe piață ar avea efecte similare.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l pe Facebook

Sursa: Agerpres.ro