Apa de față cu flori de măceș și busuioc tonifică instant tenul gras!

Home / Beauty Tips / Apa de față cu flori de măceș și busuioc tonifică instant tenul gras!
Apa de față cu flori de măceș și busuioc tonifică instant tenul gras!

Măceșul și busuiocul sunt două dintre plantele care au efecte miraculoase asupra tenului gras, echilibrând secreția de sebum și tonificând tenul aproape instantaneu. Dacă vrei un ten perfect, atunci nu trebuie decât să îți prepari aceste două tipuri de ape de față, cu minim de ingrediente, dar cu efecte maxime la nivelul feței!

Citește și: Păcate capitale pe care le faci asupra pielii! Iată ce să faci pentru un ten perfect!

Ai grijă de tenul tău cu ape florale naturale, care fac pielea să strălucească de sănătate. Elli.ro îți dă două rețete de ape florale pentru ten gras, de care te vei îndrăgosti instant! Și noi le-am folosit, iar în cazul nostru au făcut minuni. Iată cum se prepară:

Apă de față cu flori de măceș

Ingrediente: 200 grame flori proaspete de măceș, un litru de apă plată sau de izvor, 2 linguri de miere.

Mod de preparare: Florile de măceș(acestea se culeg în luna mai-iunie, când tufele înfloresc) se pun la macerat peste noapte în apa rece. A doua zi se strecoară și se adaugă mierea. Soluția se păstrează la rece. Se șterge fața dimineața și seara, după folosirea demachiantului. Acest tip de apă florală reglează secreția de sebum la nivelul tenului și redă elasticitatea pielii.

Apă de față cu busuioc

Ingrediente: 3 linguri de inflorescențe sau frunze proaspete de busuioc. Dacă nu se găsesc, atunci 4 linguri de busuioc uscat, care se pun în 250 ml de apă

Mod de preparare: Se zdrobește busuiocul într-un mojar, se pune într-o cană de porțelan și se toarnă peste el apă clocotită, similar cu momentul în care preparăm o infuzie. După ce amestecul s-a răcit, se pune într-o sticlă, fără să se strecoare și se ține la frigider maxim o săptămână. Se șterge fața dimineața și seara, după ce a fost demachiată. Apa de busuiioc previne apariția coșurilor și a acneei, acționând ca un antiseptic asupra tenului. În plus, conferă și strălucire feței. Ceea ce trebuie ținut minte este că apele florale, mai ales cele din ingrediente naturale, au un termen de valabilitate foarte mic, începând de la 2 zile până la maxim o săptămână. De aceea, este recomandat ca aceste ape florale să fie făcute în cantități mai mici.

Citește și: Cum scăpăm de celulele moarte de pe față? Evită îmbătrânirea prin această metodă