Arunci cojile de la ouă? Înainte să faci asta citește ce efecte miraculoase au asupra corpului tău și ce poți face cu ele

Home / Health / Arunci cojile de la ouă? Înainte să faci asta citește ce efecte miraculoase au asupra corpului tău și ce poți face cu ele
Arunci cojile de la ouă? Înainte să faci asta citește ce efecte miraculoase au asupra corpului tău și ce poți face cu ele

Nu mai arunca la gunoi cojile de ou! Știai ce beneficii au acestea asupra sănătății tale? Acest lucru a fost scos în evidență de un studiu efectuat în Statele Unite ale Americii, care a demonstrat eficiența cojilor de ou în prevenirea osteoporezei și a altor boli care au legătură directă cu oasele!

Cojile de ou sunt 90% calciu. Așa că dacă ești o femeie la premenopauză sau menopauză, știi deja importanța calciului în organism, calciul fiind cel care contribuie la prevenirea osteoporozei și a altor boli legate de oase. În mod evident, suplimentele de calciu și mâncărurile bogate în calciu pot ajuta, dar dacă ești predispus genetic la osteoporoză, această soluție paote să nu funcționeze. Există tratamente care tratează osteoporoza dau au tot felul de efecte secundare care te pot afecta ireversibil.

Dar acum există posibilitatea incredibilă ca tu să îți creezi propria pudră de calciu, băgâng la cuptor cojile de ou și pisându-le ulterior. Se pare că acesta este unul dintre cele mai ciudate, dar și cele mai eficiente remedii pentru a trata tot felul de afecțiuni care au legătură cu oasele.

Institutul Național de Sănătate a declarat acum ceva timp că cea mai bună sursă de calciu sunt cojile de ouă, deoarece sunt mult mai ușor de asimilat de corpul femeilor. Există chiar și un material într-o revisă de specialitate care se numește ”Rolul cojilor de ouă în tratarea osteoporozei”, publicat în 2003. În acest material, specialiștii vorbesc despre cât de importantă este pudra din coji de ouă în tratarea osteoporezei și în anihilarea durerii provocate de aceasta. Totodată, femeile care au consumat calciu care a avut ca proveniență coaja de ou au avut mobilitate crescută a mușchilor și ligamentelor. Calciul din cojile de ou a indus o creștere a densității oaselor, prevenind durerile articulare.

Concluzia la care au ajuns specialiștii este că praful din coajă de ou are efecte pozitive asupra oaselor și asupra cartilagiilor, fiind unul dintre cele mai bune remedii existente la ora actuală în tratarea bolilor de oase.

Videoclipul cu modul în care trebuie să prepari cojile de ouă, înainte de a le măcina îl puteți găsi aici .