Bolile de ochi la care sunt predispuse femeile și cauzele lor

Home / Health / Bolile de ochi la care sunt predispuse femeile și cauzele lor
Bolile de ochi la care sunt predispuse femeile și cauzele lor
Femeile sunt mult mai predispuse decât bărbații să facă diferite boli la ochi, drept pentru care igiena oculară devine cu adevărat importantă pentru menținerea în condiții optime a văzului și a sănătății ochilor. Care sunt motivele pentru care apar aceste boli la ochi și la ce ar trebui să fii atentă? Iată ce spun specialiștii!

Citește și: Scorțișoara, cel mai bun remediu pentru stres! Iată ce alte beneficii uimitoare aduce corpului tău

Traumele oculare
Femeile sunt predispuse la traume oculare și iritații ale ochilor, din cauza cosmeticelor, lucru care nu se întâmplă în cazul bărbaților. Un simplu mascara băgat în ochi sau un creion de ochi care accidentat atinge retina pot fi și foarte dureroare, dar mai ales iritante. Cu toate acestea, din fericire, traumele la nivelul ochilor cauzate de cosmetice sunt destul de rare. Fiți ceva mai atente atunci când aplicați produsele cosmetice, pentru a nu vă irita ochii și totul va fi bine!

Cataracte

Toată lumea știe ce sunt cataractele. Pentru cei care nu cunosc încă fenomenul, acesta sunt acele formațiuni albe care apar pe retină și pupilă și pot duce chiar la orbire. În mod normal, cataracta poate apărea după 40 de ani și potrivit studiilor, până la 80 de ani, mai mult de jumătate dintre oameni au o operație de cataractă la activ. Femeile afro-americane au un risc mai mare de dezvoltare a acesteia și ar trebui să își ia măsurile necesare, prin a merge la un consult.

Citește și: Planta cu cel mai mare conținut de Omega 3, de care toți au uitat, face minuni în curele de slăbire! Se numește agurijoară sau iarba grasă!

boli ochi femeiGlaucom

Glaucomul degradează nervul optic și face ca presiunea să se ducă în spatele ochiului. Asemănător cu cataracta, apare după 40 de ani și în unele cazuri poate duce la orbire. Aceasta este o boală moștenită, care se înrăutățește odată cu trecere timpului. Din nefericire, nu există tratament pentru el încă.

 

Diabet 

Diabetul poate crește riscul apariției bolilor de ochi, începând cu retinopatie, care afectează porțiunea ochiului responsabilă cu simțitul luminii. 1 din 10 femei din America cu vârsta peste 20 de ani are diabet, iar femeile care au diabet experimentează de timpuriu semne ale degradării vederii, prin sensibilitate la lumină, dificultate în a diferenția culorile și probleme legate de vederea pe timp de noapte.

Boli autoimune

Femeile sunt predispuse și la boli autoimune care afectează vederea. Lupus, scleroză multiplă și sindromul Sjogren, toate pot afecta vederea. Lupus poate cauza ochi uscați și inflamații, în timp ce scleroza multiplă poate duce la pierderea vederii. Mare atenție la modul în care vă îngrijiți ochii, este foarte important să fiți active, să vă odihniți și să aveși alimentație sănătoasă. Purtați ochelari de soare ori de câte ori este nevoie.

Citește și: Nu te-ai fi gândit niciodată la aceste lucruri! Semne care dau de gol îmbătrânirea prematură

Notă: *Conținutul site-ului bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.