Descoperire științifică: fructul care te scapă de cancer, diabet și bolile de inimă / VIDEO

Home / Health / Descoperire științifică: fructul care te scapă de cancer, diabet și bolile de inimă / VIDEO
Descoperire științifică: fructul care te scapă de cancer, diabet și bolile de inimă / VIDEO

Iată niște vești foarte bune pentru iubitorii de guacamole. Oamenii de știință ne sugerează că ar trebui ca din dieta noastră să nu lipsească fructul avocado și dacă se poate să-l consumăm zilnic ar fi perfect. Cercetătorii susțin că proprietățile fructului avocado ne ajută să reducem riscul îmbolnăvirii sindromului metabolic, care provoacă boli precum diabetul sau a bolile de inimă. 

Avocado, medicamentul natural

Studiul a fost realizat de către o echipă de cercetători iranieni și publicat în Jurnalul Phytotherapy Research. Oamenii de știință au concluzionat că avocado aduce numeroase beneficii organismului uman, iar printre acestea sunt enumerate nivelul colesterolului LDL (rău) și colesterolului HDL (bun), triglicerinele, totalul colesterolului și al fosfolipidelor. Avocado conține foarte puține calorii și reduce pofta de mâncare: 150 de grame de fruct conține 230 de calorii, trei grame de proteine, 12 grame de carbohidrati și 21 de grame de grasime, 10 grame de fibre, adica 40% din necesarul zilnic, 30 de miligrame de vitamina K, practic 40% din doza zilnică necesară, 14 miligrame de vitamina C, 700 de miligrame de potasiu, adică 20% din doza zilnică necesară, vitamina B6, 0,18 grame de omega 3, 2,44 grame de omaga 6, toti aminoacizii esentiali, acid oleic, acid folic.

SPECIALIȘTII AVERTIZEAZĂ: 32 DE SUBSTANȚE CHIMICE TOXICE ÎN VOPSEAUA DE OUĂ DIN COMERȚ

„ Avocado acționează ca și hipolipemiantele, antihipertensivele, antidiabeticele, medicamentele anti-obezitate, terapia antitrombotică, antiaterosclerotic. “, au menționat autorii studiului, care recomandă consumarea fructului avocado cel puțin o dată pe zi.   Avocado poate ajuta și persoanele care au probleme cu greutatea, în special pe cei care suferă de obezitate și nu scapă de grăsimea abdominală. Avocado este un fruct sațios și plin de vitamine, minerale și antioxidanți. Avocado reduce și riscul îmbolnăvirii de cancer de prostată sau cancer oral.

Slăbește cu avocado

Conform studiilor, oamenii care consumă zilnic avocado slăbesc mult mai rapid decât cei care nu consumă acest fruct. “ Acesta este doar încă un studiu care demonstrează că avocado nu este doar un fruct delicios, ci și un medicament pentru numeroase boli.” , a declarat editorul revistei Health, Cynthia Sass. Dacă nu îți place avocado și îți este pur și simplu greu să-l mănânci, atunci încearcă diferite rețete culinare.  Experimentează și vei găsi o metodă prin care poți să-l consumi zilnic, fie că îl prepari pe grătar, în salate sau faci guacamole. ”Avocado poate fi consumat cu înghețată, dat prin blender, în mancare, în salate, sunt o multitudine de rețete delicioase chiar și pentru cei care nu sunt foarte mulțumiți de gustul lui. Trecând peste asta, avocado este foarte sănătos și aduce un plus de vitamine organismului. Avocado redusce riscul îmbolnăvirii cu diabet sau de inimă, dar te scapă și de alte boli. ”, susțin nutriționiștii.

LISTA CU CEI MAI TOXICI COZONACI PENTRU SĂNĂTATE DE PE PIAȚA ROMÂNEASCĂ. NU-I CUMPĂRA DE PAȘTE

Câteva rețete pentru acest delicios fruct puteți urmări în video-ul de mai jos.

Comments are closed.