Avocado, fructul minune care te scapă de cele mai dureroase boli!

Home / Health / Avocado, fructul minune care te scapă de cele mai dureroase boli!
Avocado, fructul minune care te scapă de cele mai dureroase boli!

De câte ori nu ai luat avocado și ai observat că după câteva zile se face maro sau se înnegrește și nu mai poate fi consumat absolut deloc? Nouă ni s-a întâmplat și ni s-a întâmplat des, însă asta până când am descoperit secretul: cum să facem pentru a ne bucura de savoarea acestui fruct și la o zi sau două după ce l-am luat. Ți-l spunem și ție, pentru că știm că îți place să mănânci sănătos! Nu de alta, dar avocado este un fruct minune care ajută organismul să se regenereze, dar, mai ales, luptă împotriva mai multor boli.

De-a lungul timpului, am auzit tot felul de trucuri și sfaturi care spuneau cum să previi ca un avocado să se facă maro sau să se înnegrească. Ele porneau de la a-l acoperi cu folie de plastic, până la a folosi oțet sau lămâie pentru a-l menține la culoarea naturală, care nouă nu ni s-au părut niște sfaturi excelente de la bun început. Aceste trucuri funcționează până la un punct, când vezi că avocado-ul, după câteva zile, capătă aceeași nuanță maronie de care tu te temeai.

avocado beneficiiDar există un truc simplu, care chiar funcționează pentru un avocado tăiat, de exemplu, pe care vrei să îl menții proaspăt cât mai mult timp, fără să oxideze. Taie avocado-ul, pune cele două bucăți cu fața în jos într-un recipient în care ai pus puțină apă, pune capacul, bagă în frigider și el poate rezista așa proaspăt până la 3 zile!

Același truc funcționează și cu rețetele de guacamole, care având avocado în compoziție, tind să se oxideze foarte repede. Dar respectă pașii de mai jos și nu vei mai avea probleme cu asta, mai mult ca sigur.

Citește și: Ritualul de dimineață care te face alt om! Elimini toxinele și oboseala instant!

  • Prepară rețeta de guacamole pe care o dorești. Pune-o într-un container etanș și ai grijă să scoți toate bulele de aer din el.
  • Presară apă călduță pe suprafața guacamole-ului.
  • Pune capacul și ține la frigider pentru trei zile.
  • Când vrei să mănânci, scurge apa și amestecă în guacamole pentru a omogeniza.

Și cam asta e! Încearcă acest truct simplu și cu siguranță o să meargă!

Beneficii avocado

Avocado este o sursă bogată de substanţe nutritive, o jumătate de fruct asigurându-ne 36% din doza zilnică recomandată de acid folic, 32% de vitamina C, 31% de vitamina K şi 24% de vitamina E, plus, vitaminele A, D și 8 tipuri de vitamina B, inclusiv B6, B12, precum și alte elemente nutritive (potasiu, luteină, antioxidanți, grăsimi monosaturate). Avocado se folosește pentru măștile de ten care revigorează tenul și îl fac să pară mai tânăr. Pe lângă asta, din el se mai fac șampoane, fiind o veritabilă și importantă plantă pentru industria cosmetică, cât și farmaceutică, alături de Aloe Vera. Din avocado se fac măști de ten, diverse specialități culinare, ornamente, dulciuri , se folosesc uneori în torturi sau chiar și în medicină.

Avocado scade colesterolul rău, ajută sistemul nervos, întărește sistemul uminitar, luptă împotriva cancerului, stimulează memoria și ajută femeile cu sindromul premestrual.

Citește și: Lista cu fructele și legumele care țin departe cancerul, bolile de inimă, prostata și obezitatea