balonare
Remedii naturiste

Balonarea: metode naturiste care elimină gazele din stomac

Balonarea este un proces natural al corpului. Într-o stare normală, aproximativ jumătate din stomac și jumătate intestin sunt umplute cu gaz. Aerul din stomac este rezultatul activității microorganismelor din flora intestinală – bacterii care ajută procesul digestiv. 

Balonarea este o problemă naturală cu care se confruntă majoritatea persoanelor. Gazele din stomac se formează din cauza mai multor factori. Mulți dintre noi suferim de balonare și din cauza alimentelor. Balonarea poate da disconfort abdominal. Există și remedii naturiste care te pot scăpa de balonare.

Metode anti balonare

Metoda #1: Dacă vă masați în acest loc reduceți formarea gazelor în stomac și ameliorează durerea de stomac.

Luați buricul ca un „punct de plecare”, după care așezați 4 degete orizontal deasupra acestuia. Punctul dorit este deasupra degetului superior. Masați-l timp de 2-3 minute în sensul acelor de ceasornic și în același sens invers acelor de ceasornic. Dacă ați făcut totul bine, veți simți un gust acru în gură și salivarea va crește.

Metoda #2: Vă ajută să eliminați retenția de apă, dar și durerea de stomac

Acest punct este situat la înălțimea celui de-al doilea deget de deasupra ombilicului. Apăsați pe el și masați timp de 2-3 minute în sensul acelor de ceasornic și la fel de mult în sens contrar acelor de ceasornic.

Metoda #3: Crește activitatea intestinală și va elimina greutatea

Așezați 4 degete orizontal sub ombilic. Punctul corect este situat sub degetul mic. Este nevoie de 2-3 minute de masaj în sensul acelor de ceasornic și la fel de mult în sens invers. Acest masaj te va ajuta să scapi de balonare.

Metoda #4: Relaxați-vă, dormiți bine și meditați

Anxietatea și stresul conduc duc la probleme intestinale. Pentru nu avea probleme trebuie să vă relaxați în mod corespunzător. De exemplu, 15-20 de minute de meditație pe zi calmează mintea, stomacul și inima și normalizează circulația sângelui.

Ce alimente să consumi sau să eviți pentru a scăpa de balonare 

O persoană sănătoasă poate avea o mulțime de cauze din cauza cărora se produce balonarea. Poate fi vorba de nutrițiție, așa că iată câteva sfaturi practice:

Bea un pahar de apă caldă cu lămâie în fiecare dimineață

Chiar cu 15-30 de minute înainte de masă, consumă apă cu lămâie, deoarece ajută la reglarea acidului gastric în stomac, ameliorează simptomele arsurilor la stomac și previne formarea gazelor în intestin. În plus, lămâia este foarte bogată în vitamina C și ajută sistemul imunitar.

Nu bea lapte și cafea la micul dejun

Laptele stimulează producerea și creșterea acidului gastric în stomac. Mai bine consumă iaurt care conține kefir, deoarece conține probiotice, care ajută bacteriile stomacului în procesele digestive. În ceea ce privește cafeaua și berea, ele afectează stomacul aproape în același mod ca laptele.

Nu bea lichide în timpul mesei

Băuturile pe care le consumați în timpul mesei diluează acidul gastric și concentrația de enzime responsabile pentru buna funcționare a digestiei. Dacă bei apă sau alte lichide în timpul mesei, stomacul nu va digera cum trebuie mâncarea, iar din cauza acestui lucru se produc gazele în stomac și balonarea.

Nu bea alcool pe stomacul gol

Alcoolul stimulează producerea de acid gastric, care, în absența alimentelor din stomac, încetinește activitatea și începe să corodeze pereții. Cu o utilizare frecventă, aceasta ucide microflora stomacului și a intestinelor.

Bea ceai de ghimbir

Ghimbirul calmează stomacul și reduce formarea gazelor și activitatea intestinală. De asemenea, diluează sângele și îmbunătățește circulația acestuia.

Evită alimentele grase

Alimentele grase, tip fast food și dulciurile grase, sunt alimente grele, care stau în stomac în timpul digestiei. Cu cât procesul de digerare al stomacului este mai greoi, cu atât apar mai multe gaze în stomac. Dacă mâncați mai puțină grăsime, puteți evita atât acumularea kilogramelor în plus, cât și senzația de disconfort.

Fără lichide acidulate

Când mâncăm în grabă, vorbim în timp ce mănâncăm, mestecăm prost și bem băuturi carbogazoase. De asemenea, mulți dintre noi mestecăm des gumă sau fumăm. Toate astea duc la balonare.

Notă: *Conținutul site-ului www.bloguldefrumusețe.ro are caracter informativ, iar înainte a de începe orice fel de tratament naturist vă sugerăm să consultați un medic specialist și să vă faceți un test de alergie la tipurile produse/alimente pe care doriți să le încercați intern sau extern. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați, de asemenea, un medic înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

S-ar putea să-ți placă și...