Prepară acasă băutura din tulpini de salep, o delicatesă turcească

Home / Lifestyle / Prepară acasă băutura din tulpini de salep, o delicatesă turcească
Prepară acasă băutura din tulpini de salep, o delicatesă turcească

Salep este băutură absolut delicioasă, cremoasă și făcută din lapte, scorțișoară și un ingredient mai mult decât special: praf din tulpină de salep, o orhidee sălbatică. Puteți savura această băutură acasă la ea, în Turcia sau puteți să o preparați acasă, cu puțin efort. Rețeta nu este complicată, dar poate fi puțin mai greu să găsiți praful de salep în magazinele de specialitate. Această băutură este perfectă pentru răceli, gripe și pentru eliberarea căilor respiratorii. În plus, este și cât se poate de savuroasă!

Esenta acestei băuturi se obține din tulpinile orhideelor sălbatice, care sunt spălate, fierte, uscate și în cele din urmă, măcinate. Acest ingredient special are și multe beneficii pentru sănătate, cum ar fi eliberarea căilor respiratorii, fiind adjuvant în bronșită și tuse. Mai este benefică și pentru inimă și minte. Efectul său este amplificat, în special, dacă este consumată cu ghimbir și/sau scorțișoară.

Slăbește acum cu rețeta de ceai a lui Dr. Oz! Acestea sunt ingredientele pe care trebuie să le ai la îndemână!

Băutura din salep se prepară în felul următor:

  • lapte 4 căni
  • zahăr 1 cană
  • 1 lingură pudră de salep
  • 1 linguriță scorțișoară

Se amestecă zahăr pudră și salep, apoi se adaugă lapte rece. Amestecul trebuie bătut foarte bine într-un blender pentru a topi orice bucăți de zahăr și de praf. Apoi pune amestecul la fiert. O dată fiert, redu temperatura la aragaz și păstrează un punct constant de fierbere, amestecând încontinuu, până când veți obține un amestec gros.

Băutura de Salep iese cel mai bine atunci când este suficient de groasă, dar fii atentă să rămână lichidă. Salepul fiert este servit în cupe și apoi stropit cu puțină scorțișoară.
Nu numai că e gustos, dar salepul are multe puteri de vindecare: purifică gâtul, calmează căile respiratorii și reduce sau elimină complet tusea.