Băutura naturală care curăță arterele. Previne infarctul și atacul cerebral vascular

Home / Health / Băutura naturală care curăță arterele. Previne infarctul și atacul cerebral vascular
Băutura naturală care curăță arterele. Previne infarctul și atacul cerebral vascular

Ateroscleroza este o afecțiune a pereților vaselor sangvine care duce la reducerea diametrului vasului de sânge prin formarea de plăci ateromatoase ce conțin colesterol, calciu, material lipidic și lipofage, până la înfundarea acestuia. Prin îngroșarea vaselor de sânge se formează cheaguri care blochează fluxul sanguin și, eventual, poate provoca accident vascular cerebral sau atac de cord.  Un remediu natural pentru această boală poate fi sucul din rodie.

Unele dintre cele mai frecvente cauze ale aterosclerozei sunt colesterolul rău sau LDL și inflamația endoteliului (stratul din artere). Persoanele care au arterele înfundate sau sângele mult prea gros poate consuma suc de rodie, care este benefic pentru sănătate.

Rodia este fructul folosit ca medicament de sute de ani. Există studii care atestă că acest fruct este o sursă bogată de polifenoli, un antioxidant care menține celulele sigure și sănătoase de la radicalii liberi care provoacă inflamații.  Astfel că, 40% din doza zilnică recomandată de vitamina C pentru adulți, este bogată în acid folic și vitaminele A și E. Sucul de rodie are capacitatea de curăța și fluidiza sângele în artere, dar și reduce riscul de formare cheagurilor de sânge pe artere, previne formarea placilor oxidate de colesterol rau (LDL) care duce la artrite si reduce cu 30% formarea acestui tip de placi in cazuri de ateroscleroza (un studiu pe 19 pacienti).

Rodia are efecte anti-îmbătrânire, luptă împotriva apariției Alzheimerului, cancer, boli de inimă, artrite și protejează creierul fătului.  Rodia este benefică și în cazul diareei, reduce febra, combaterea paraziților intestinali (tenia). Rodia mai are proprietăți benefice asupra fertilității, menținerea tensiunii arteriale, luptă împotriva cancerului de prostată, a osteoartritei și a hemoroizilor.

Pentru o bună funcționare a sângelui mai sunt recomandate și sucurile de merișor, portocale, afine, dar și consumul moderat de vin roșu.
Luke Michael