Bei cafea zilnic? Iată ce afecțiuni poți să dezvolți din cauza asta

Home / Health / Bei cafea zilnic? Iată ce afecțiuni poți să dezvolți din cauza asta
Bei cafea zilnic? Iată ce afecțiuni poți să dezvolți din cauza asta

Millioane de oameni sunt dependenți de cafea, iar dimineața, primu lucru pe care îl fac este să consume o ceașcă de cafea proaspătă. Sunt cunoscute beneficiile pe care le aduce cafea organismului nostru, însă cercetătorii au descoperit că băută zilnic, cafeaua are efecte negative. În timp, cafea dezvoltă diferite afecțiuni și creează dependență.

Pe scurt, cafea poate dezvolta apariția bolilor cardiovasculare, afectează somnul, accelerează procesul de anxietate, stimulează centri nervoși, otiv pentru care, de multe ori, devenim mai stresați după ce consumăm cafea. Dacă aveți probleme cu inima, aveți atacuri de panică, suferiți de anxietate și sunteți o persoană mai vulcanică este indicat să nu consumați zilnic cafea, ori deloc, deoarece vă stimulează bolile. Chiar după primele 10 minute de la consumarea unei cafea, cafeina intră în sânge și crește presiunea și tensiunea. După 20-30 de minute, o persoană care a consumat o cafea devine mai alertă, mai plină de energie și revivorată. După 12 ore trece efectul cafelei consumate de dimineață, însă tot atunci apare și dependența. Oamenii iubesc cafeaua pentru mirosul ei, dar și pentru senzația pe care o conferă. Puțini știu că această licoare magică poate aduce după sine și afecțiuni ale inimii.

Cafeaua dă dependență, afectează somnul și dinții 

Dacă ajungeți dependent de cafea, iar dozele cresc cu fiecare zi, trebuie să știți că astfel va fi afectată și calitatea somnului. Cafeina este unul dintre cei mai vechi stimulenți naturali folosiți de om, iar din cauza consumului mare de cafea este posibil să nu mai simțim nevoia să dormim, ori să nu avem un somn odihnitor și crește producția de adrenalină. De asemenea, dacă o consumați zilnic, cafeaua nu va mai avea același efect de fiecare dată, motiv pentru care multe persoane ajung să consume tot mai multe pentru a ajunge la efectul dorit.

De altfel, trebuie să știți că băutorii de cafea au dinții mai galbeni. Doar o simplă ceașcă pe zi ajută la pătarea dinților, așa că cel mai bine ar fi să nu eaxgerați și să consumați de 2-3 ori pe săptămână cafea.

Crește tensiunea și dă palpitații

Persoanele care sunt anxioase, au o perioadă mai stresantă și nu-și pot stăpâni emoțiile ar fi bine să nu consume cafea prea des, deoarece cafeaua crește tensiunea și dă palpitații din cauza faptului că este un stimulent natural care funcționează în zilele în care sunteți foarte obosiți, însă este indicat să nu o consumați excesiv, ci cu limită. Cafeaua are o mulțime de beneficii asupra organismului, însă consumată în cantități mari și zilnic poate avea efecte negative asupra organismului. Persoanele care nu au probleme de sănătate pot consuma o ceașcă zilnic, însă în perioadele în care sunteți stresați este de evitat consumul regulat de cafea. Încercați să consumați, mai degrabă, în zilele în care vă simțiți lipsiți de energie ceai verde, iar efectul va fi același din punct de vedere al energiei.

Beneficii cafea

Consumată ocazional și în cantități mici, cafeaua poate fi cu adevărat benefică organismului nostru.

  • consumă cafea înainte să faci sport, are un efect revigorant, energizant şi ajută la prevenirea oboselii musculare.
  • este un bun stimulent pentru memorie și înlătură oboseala.
  • polifenolii,anumiți compuşi bioactivi  din cafea, au proprietăţi antioxidante şi luptă împotriva radicalilor liberi.
SUCUL NATURAL CARE REDUCE RISCUL ÎMBOLNĂVIRII DE CANCER LA COLON / VIDEO

FOTO: PEXELS.COM

Comments are closed.