Beneficiile măștii din castravete pentru tenul gras și uscat

Home / Beauty Tips / Beneficiile măștii din castravete pentru tenul gras și uscat
Beneficiile măștii din castravete pentru tenul gras și uscat

Din toate tempurile se cunoaște faptul că pentru tenul gras și uscat, castravetele este un remediu natural, care te scapă de roșeața pielii, coșuri și riduri,  dar tratează și anumite boli.

Castraveții sunt o sursă formidabilă de apă, deoarece sunt compuși din 90% apă plină cu vitamine și minerale. Castravetle conține vitaminele B3, B9, B6, dar și vitaminele A și E, săruri minerale, cum ar fi potasiul, magneziul și calciul, dar și enzime benefice pentru digestie. Castravetii au în compozitia lor acid cafeic, care combate radicalii liberi și previne formarea celulelor canceroase.

Mască din castravete cu miere și lapte

Aveți nevoie de un castravete, un albuș de ou, două linguri de miere și 3 linguri de lapte. Puneți ingredientele într-un bol, iar apoi le mixați sau le puneți într-un blender. După ce compoziția a fost realizată, aplicați pasta pe față și decolteu și lăsați săa cționeze jumătate de oră. Această mască vă va ajuta să aveți un ten mai luminos, mai elastic și scăpați și de coșuri.

Un tonic excelent pentru ten

În industria cosmeticelor, este foarte întrebuințat în diverse creme și loțiuni pentru ten, având un efect calmant, de restabilire a pH-ului pielii, fiind ușor astringent. Ridurile pot fi combătute prin aplicarea unor creme sau măști pe bază de castravete. Proprietăți terapeutice extraordinare au și semințele de castravete care tratează afecțiuni variate: tuse, probleme ale tenului, probleme cu expectorația.

Medicina naturistă

Castravetele poate fi utilizat ca remediu natural în tratamentul: iritațiilor intestinelor, reumatismului, gutei, arsurilor solare, constipației. De asemenea, acesta este un bun laxativ și contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Aroma de castravete proaspăt este considerată a fi afrodisiacă.