Beneficiile siropului de pătlagină

Home / Health / Beneficiile siropului de pătlagină
Beneficiile siropului de pătlagină

Indicat pentru tuse, gripe și răceli, siropul de pătlagină este cel care pune capăt tusei productive sau neproductive și te lasă să dormi și să respiri în pace. Ce alte beneficii mai are pătrlagina și cum îți poți prepara acasă propriul sirop de pătralgină, pe care să îl administrezi atunci când ai nevoie? Citește materialul de mai jos!

Frunzele de pătlagină conţin o serie largă de nutrienți, vitamine și minerale care pot ajuta corpul să se refacă. Printre altele, frunzele sunt bogate în aucubină şi flavonoide, uleiuri volatile şi substanțe antibiotice, ajutând la vindecarea rănilor, la expectorație, fiind astringente și antibacteriene.

Pătlagina este recomandată în cazurile de tuse, hemoroizi, cistită, astm, infecții, hipertensiune arterială, abcese și furuncule. Poate fi administrată sub formă de pulbere, infuzii, comprese, gargară, cataplasme, tincturi și sirop.

Siropul de pătlagină face minuni în eliminarea tusei

Siropul de pătlagină este cel mai des folosit în cazul tusei expectorante, al tusei uscate și al bronșitelor, studiile arătând că pătlagina are efect și în calmarea crizelor de astm. Siropul de pătlagină poate fi găsit în orice farmacie sau magazin naturist sau poate fi făcut chiar acasă, prin metode foarte simple.

Dacă alegeți a doua variantă, ceea ce trebuie să știți este că pătlagina poate fi găsită tot timpul anului, dar pentru a face sirop din ea, cel mai bine ar fi ca această să fie culeasă vara.

Cum prepari siropul de pătlagină?

O metodă foarte eficientă de a prepara siropul de pătlagină  este următoarea. Luați un borcan cu gura mai lată și așezați în el, în straturi alernative, un strat de frunze de pătlagină și unul de zahăr brut. Repetați acest procedeu până când se umple borcanul. Apoi săpați o groapă într-un loc plin de umbră și puneți borcanul înăuntru, după ce îl înveliți în câteva straturi de hârtie pergament. Peste borcan, puneți o bucată de lemn și apoi o piatră mai mare, iar apoi acoperiți groapa. Lăsați bucata de lemn și piatra vizibile.Borcanul se lasă în pământ timp  de 3 luni, după care se dezgroapă, iar sucul se strecoară cu ajutorul unei prese de suc. Apoi acesta se dă în clocolt și se îmbuteliează.

Și așa ați făcut cel mai bun remediu pentru tuse, astm și bronșite!

 

 

 

Comments are closed.