Beneficiile practicii yoga în natură

Home / Lifestyle / Beneficiile practicii yoga în natură
Beneficiile practicii yoga în natură

Practică yoga o poți face alături de profesorii preferați în cadrul unui studio dedicat, la tine acasă sau în natură. Yoga este un sistem complet de autocunoaștere și conștientizare și indiferent unde sau alături de cine practici, beneficiile sunt multiple, fiind demonstrate științific rezultatele asupra trupului și minții, printre care enumerăm: starea de bine, creșterea puterii de concentrare și a capacității de muncă, ameliorarea problemelor de natură medicală gen articulații, sistemul osos, coloană vertebrală, insomnia, probleme ale aparatului digestive.

Acum că daca vremea ne permite este de preferat că yoga să fie practicată în natură, fiind astfel într-un mediu mai puțin ostil față de un studio dedicat unde preluăm din energia locului iar starea de conștiință nu se modifică suficient fiind în cadrul aceleiași rutine zilnice. În natură preluăm și ne încărcăm mult mai bine cu energia pământului, ne bucurăm de mediul înconjurător și în acest fel și atenția se îndreaptă mai ușor asupra practicii dedicate strict pentru trup și suflet.  

Cursuri de yoga în aer liber se pot face în multe locații din România însă anul acesta pentru prima data la noi în țara va avea loc o premieră în această privință și anume, yoga în cadrul unui festival, la mare. Este primul festival unde comunitatea yoga va putea impărtăsi pasiunea pentru desăvarsirea atât fizică, cât și spirituală.

Festivalul Dakini are loc la Tuzla, în perioada 29 iunie-2 iulie și va reuni pe o suprafată de 15 hectare de plajă workshopuri, cursuri de yoga, ateliere de creație și desigur peste 100 de DJ români și străini de psy-trance și chill, care vor completă timp de 4 zile momentele de libertate spirituală și conectare cu natură.

Evenimentul se adresează atât comunitătilor internaționale familiarizate cu festivaluri de acest gen, precum Ozora (Ungaria), Shankra (Elveția) Boom Festival (Portugalia) sau Tree of Life (Grecia), dar și publicului din România, dornic să trăiască experiențe inedite, orientate spre dezvoltare personală și relaxare în mijlocul naturii, la malul mării, departe de zgomotul urban și rutină care inhibă creativitatea și incătusează mintea.

“Prin Festivalul Dakini vrem să oferim participanților o abordare diferită asupra vieții, libertătii de exprimare și manifestare, acceptare și tolerantă. Vrem să trăiască experiențe unice în mijlocul naturii și să impărtăsească bucuria de a petrece 4 zile și 4 nopți frumoase, pe malul Mării Negre, pe una din cele mai frumoase și neatinse plaje din Europa” declară reprezentanții Maitreya Events, organizatorii evenimentului.