Bicarbonatul de sodiu îți transformă total tenul! Iată cum să-l folosești

Home / Beauty Tips / Bicarbonatul de sodiu îți transformă total tenul! Iată cum să-l folosești
Bicarbonatul de sodiu îți transformă total tenul! Iată cum să-l folosești

Bicarbonatul de sodiu se folosește ca produs de îngrijire a tenului de ceva timp. El este un exfoliant blând, deschide tenul și uniformizează culoarea feței. Pe lângă toate acestea, nu are chimicale, este eficient și cât se poate de proetenos cu buzunarul tău. Pentru că este antibacterian, ajută pielea în numeroase probleme, cum ar fi acneea, infecțiile unghiilor de la mâini și de la picioare, iar lista poate continua. Cum îți transformă, mai excat, bicarbonatul de sodiu tenul? Iată câteva motive puternice pentru a începe să îl folosești!

Citește și: Sucul de ceapă, mai bun decât uleiul de ricin! Îți reface sprâncenele în cel mai scurt timp!

Bicarbonatul de sodiu este un praf alb, care se dizolvă în apă. Este eficient pentru orice problemă a tenului și are cât se poate de multe utilizări. Plus, îl găsești peste tot și este ieftin…dar ieftin!

Albește dinții

Dacă folosești bicarbonat de sodiu pentru dinții tăi, aceștia vor deveni mai albi. El este un înălbitor natural al dinților, care nu afectează smalțul acestora. Pune puțin bicarbonat de sodiu în pasta ta de dinți și observă schimbările cu proprii ochi!

Păr

Pentru păr, bicarbonatul de sodiu are un alt efect. El te scapă de produsele de styling rapid sau de tot ceea ce se adună pe firul de păr și nu este benefic pentru acesta. Îți poți da seama ușor de acest lucru în momentul în care părul tău nu mai reacționează de nici un fel la șampon sau la balsamul de păr. Soluția este să adaugi o lingură de bicarbonat de sodiu în sticla ta de șampon.Opțional, după ce te speli cu șampon, poți dizolva o lingură de bicarbonat de sodiu în apă sau oțet de mere și te poți clăti cu aceste amestec. Ai grijă să te clătești cu apă după. Îl poți folosi și ca șampon uscat.

Corp

Ia o lingură de bicarbonat de sodiu și adaugă apă suficient de multă încât să faci o pastă groasă. Și ai făcut un scrub de piele, foarte eficient!

Mâini/Picioare

  • Pentru unghii: Folosește bicarbonat de sodiu pentru zona din jurul unghiilor. Va înlătura cuticulele aproape imediat.
  • Pentru infecții și ciuperci: Adaugă o lingură de bircarbonat de sodiu într- o sticlută cu ulei de migdale și apă călduță. Aplică pe porțiunile afectat, iar infecția va dispărea.

Piele/Ten

  • Exfoliere: Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu apă sau oțet de mere și vei obține un scrub excelent pentru față, care va închide porii și îi va micșora.
  • Anti-acnee: Bacteriile din piele au nevoie de un mediu acid pentru a crește, iar cum bocarbonatul de sodiu are efect alcalin, oprește dezvoltarea bateriilor care duc la apariția coșurilor.  Folosește același amestec ca cel de la exfoliere, lasă-l să acționeze 10 minute pe față și clătește cu apă călduță.
  • Deschide tenul, uniformizează culoarea tenului: Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu o lingură de suc de lămâie și câteva picături de ulei de măsline. Aplică pe față și lasă să acționeze 10 minute.