Bronz sănătos și fără pete! Iată cum poți preveni arsurile solare

Home / Health / Bronz sănătos și fără pete! Iată cum poți preveni arsurile solare
Bronz sănătos și fără pete! Iată cum poți preveni arsurile solare

Oricât de mult ne-ar plăcea soarele, trebuie să îl consumăm întotdeauna cu moderație. Și cu protecție solară, evident. Asta dacă vrem să avem un bronz frumos și sănătos. Nu este cazul și nici momentul să exagerăm cu expunerea la soare, doar pentru că vrem să avem un bronz frumos în 2 zile, cât durează concediul nostru pe litoral. Protejați-vă pielea și preveniți arsurile solare, care produc daune mari nu numai pielii, ci și întregului organism. Uite ce trebuie să faceți!

Citește și: Acesta este cel mai sănătos ingredient dintre toate! Face minuni ori de câte ori îl folosești!

Cu arsurile solare nu este de glumit, așa că mare atenție unde și în ce interval stai la soare, mai ales dacă îți place să te bronzezi. În general, 20 de minute de expunere la ora prânzului vara fără protecţie pot duce la arsură solară, în funcție de cantitatea de UV care vine în contact cu pielea, dar şi de sensibilitatea pe care o ai. Așa că cel mai bine ar fi să previi aceste efecte neplăcute ale expunerii la soare, mai ales dacă vrei să te bronzezi frumos.

Pentru a te proteja și pentru a te bucura de plajă, soare și apă, folosește creme cu protecție solară și evită să te expui în intervalul 11.00-16.00, mai ales dacă ai fototip I sau II, adică piele deschisă la culoare. Cel mai înţelept este că indiferent de fototip, toţi cei aflaţi în vacanţă să caute umbră în intervalul orar mai sus menţionat.

Alege loțiuni și creme cu SPF adaptat tipului de tegument, dar folosește și umbrele sau pălării pentru a te proteja. În general, cu cât un material este mai închis la culoare, are o ţesătură mai densă, cu atât oferă o protecţie superioară. Există însă materiale speciale, pretratate pentru a oferi un grad crescut de protecţie antisolară.

Dacă totuși te-ai ales cu o arsură solară și după ce ai respectat aceste reguli, suprafaţa afectată trebuie unsă cu produse de tip cremă după plajă. În cazuri mai severe,poți aplica comprese umede reci şi creme speciale “medicament” cu dermatocortioizi. Se recomandă odihnă într-un mediu răcoros. Dacă apar bule, ar fi indicat să mergi la medicul specialist, care te poate ajuta să tratezi cel mai repede aceste efecte neplăcute.