Porți cărare? Ai putea face mătreață de la soare!

Home / Beauty Tips / Porți cărare? Ai putea face mătreață de la soare!
Porți cărare? Ai putea face mătreață de la soare!

Poadoaba capilară este foarte importantă și trebuie să avem grijă să ne întreținem părul curat și sănătos. Un păr sănătos este cel care primește îngrijire zilnică. Coafura este importantă pentru fiecare femeie. Orice frizură schimbă fizionomia feței, iar de multe ori chiar ne face mai drăguțe. Trebuie să ne orientăm către tipuri de coafuri care ne caracterizează și care ne avantajează. Dacă alegi să-ți faci cărare pe mijlocul capuui, trebuie să ții cont de câteva sfaturi esențiale. Din cauza cărării poți face mătreață.

Multe femei sunt fidele unei singure tunsori sau coafuri, însă acest lucru ar putea fi dăunător sănătății scalpului. Mai ales dacă poartă aceeași cărare tot timpul. Acest lucru face ca pielea descoperită să se afle în permanență în bătaia soarelui și, în timp, va avea de suferit.

Cărarea pe mijloc: Coafura din cauza căreia faci mătreață

„Doamnele și domnișoarele care poartă tot timpul aceeași cărare pot avea surprize neplăcute în ceea ce privește sănătatea scalpului. Țineți cont că pielea descoperită în acea zonă se află sub acțiunea razelor soarelui, se bronzează, se arde de multe ori, se usucă. De multe ori suntem atenți asupra îngrijirii părului, dar nu și a pielii capului. Dacă descoperim că avem mătreață, soluția nu este să folosim un șampon anti-mătreață ci, de multe ori, să folosim un ulei hidratant pentru scalp. Chiar și să schimbăm cărarea sau întregul look pentru a nu supraexpune atât de mult pielea descoperită de cărare.

Când constați că ai mătreață și nu scapi de ea după o primă folosire a unui șampon anti-mătreață, e bine să consulți un specialist. Se ia o mostră de mătreață și se trimite la laborator pentru analize. Eu așa procedez cu clienții mei. Colaborez cu un medic dermatolog pentru a rezolva împreună toate problemele legate de păr și scalp”, declară Cristi Pascu.

Hairstilystul Cristi Pascu. FOTO: ARHIVA
Hairstilystul Cristi Pascu. FOTO: ARHIVA

Cristi Pascu este unul din cei mai experimentați hairstyliști din România. Cu o carieră de peste două decenii în domeniu, Cristi Pascu aduce în România trendurile dictate la nivel international și lansează noi generații de specialiștii prin intermediul Academiei de Coafură Cristi Pascu.

Kareya Saleh